Изплащането на допълнителната на пенсионното осигуряване и на тази за

...
Изплащането на допълнителната на пенсионното осигуряване и на тази за
Коментари Харесай

КНСБ предлага промени за пенсиите в Кодекса за социално осигуряване

Изплащането на спомагателната на пенсионното обезпечаване и на тази за застрахователен стаж и възраст да стартира в еднакъв миг, предава БНР. Това предлага КНСБ с импортирани в Народното събрание оферти за промени сред двете четения на проектозакона за изменение на.
От КНСБ показват, че планът на държавното управление, обсъждан от депутатите, планува пенсията от втория дирек да се получава само при навършена пенсионна възраст.
 Любомир Дацов: Прехвърлянето на вноски към първия пенсионен дирек е игра с икономическата непоклатимост Любомир Дацов: Прехвърлянето на вноски към първия пенсионен дирек е игра с икономическата непоклатимост
Почти постоянно е мъчно да обясняваш явни неща, като да вземем за пример за какво пенсионна система, основана на разбъркан фондови принцип, е по-добра...
В допълнение се планува спомагателна пожизнена пенсия за някои категории да се получава до 1 година като съществена.
От обаче споделят, че със приблизително насъбрани 9-10 хиляди лв. по партидите първите пенсионери с втора пенсия в края на тази година няма да могат да разчитат на пенсия от 300 лева, колкото е минималната, плащана от Национален осигурителен институт.
Синдикатът предлага също да се сътвори ред и метод Национален осигурителен институт и фондовете да се произнасят по този начин, че хората да могат да вършат осведомен избор - дали да получат единствено една пенсия от първия дирек, без да се понижава техният самостоятелен коефициент или две пенсии от първия и от втория финансов дирек, в случай че преценяват, че това е по-изгодно.
Предлага се също, изборът на обезпечаването да се прави директно преди пенсионирането, а не година по-рано, както се залага.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР