Изпитвания на модернизирана техника за Българската армия ще бъдат проведени

...
Изпитвания на модернизирана техника за Българската армия ще бъдат проведени
Коментари Харесай

Изпитателни стрелби започват на полигона в Змейово


Изпитвания на осъвременена техника за Българската войска ще бъдат извършени на Централния артилерийски механически изпитателен полигон в Змейово, оповестяват от министерството на защитата.

Ще се изпитва система за ръководство на огъня. Стрелбите ще се организират със общоприети снаряди за Т-72, които са на въоръжение в Българската войска.

Предвижда се в хода на изпитванията да бъдат създавани стрелби в диапазона от 08.30 ч. до 21.30 ч. без почивен ден.

Изпитвания на осъвременена техника от „ ТЕРЕМ " ЕАД, предопределена за Българската войска, ще бъдат извършени от 26 февруари до 11 март 2022 година на Централния артилерийски механически изпитателен полигон (ЦАТИП).

При неподходящи метеорологични условия (атмосферно налягане, температура на въздуха и посока и мощ на вятъра), звукът от изстрелите и разривите може да бъде чут по-силно и отчетливо от жителите на обитаемоте места, ситуирани наоколо до полигона, предупраждават от министерството на защитата.

От там припомнят, че с цел да бъдат избегнати произшествия, нерегламентираният достъп до Полигона е строго неразрешен за придвижване на хора, животни и машини.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР