Изпитвали ли сте чувство на болка, което сякаш идва от

...
Изпитвали ли сте чувство на болка, което сякаш идва от
Коментари Харесай

Какво значи да изпитваме болка в косата?

Изпитвали ли сте възприятие на болежка, което като че ли идва от косата. Звучи нелогично, само че в действителност се усеща по този начин. Това е породено от няколко неща, ето кои са те.

Здравето на косата е едно от най-важните неща за една жена. Затова и когато изпитаме болежка, която като че ли идва от там, имаме цялостното съображение да се притесним. Но в случай че знаем какво в действителност значи това и от какво се предизвиква, ще можем да го избегнем доста по-лесно.

В случая болката в действителност идва от скалпа, по тази причина ни се коства, че е косата. Причината е някакъв тип неспокойствие в региона.

То се получава най-често, когато не сме се къпали задоволително постоянно в последно време. Натрупват се мазнини и мръсотии по кожата на главата, които й пречат да диша и образуват от време на време пърхот.

Ако скалпът се пренатовари, може да стартираме да усещаме болежка. Но казусът не стопира единствено там. Когато сме с мръсна коса, нормално се чешем и си пипаме главата по-често. Също по този начин избираме да носим вързана опашка, с цел да прикрием омазняването.

Всичко това още повече утежнява положението на косата. Шампоаните и водата оказват помощ да успокоят това. Когато се къпем, би трябвало да внимаваме, когато се къпем да не натискаме прекалено много, с цел да не стресираме в допълнение скалпа.

Още по-добре ще се отрази и потреблението на шампоан, който контролира pH-то и успокоява кожата.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР