Изпитани съвети за оздравяване на кръвта и съдовете от Кацудо

...
Изпитани съвети за оздравяване на кръвта и съдовете от Кацудо
Коментари Харесай

Повишеното кръвно налягане - слабо подвижен начин на живот и излишно тегло ♥ Кацудо НИШИ

Изпитани препоръки за излекуване на кръвта и съдовете от Кацудо Ниши (1884 ~ 1959), основател на фамозната Система на здравето, помогнала на хиляди хора да победят инфаркта, атеросклерозата, инсулта, варикозното уголемение на вените и голям брой други болести. 

(1884 ~ 1959)

Нарушения на кръвообращението 

На индивида с нарушено кръвообращение нормално му отичат краката, мръзнат крайниците, случват се пристъпи на световъртеж. Причини: в еластичните стени на артериите се образуват отлагания – най-често на калций и мазнини и това провокира свиване на кръвоносните съдове. При това вените се уголемяват от дефицит на хранителни субстанции. Клапаните на вените се оправят зле със своите задания и поражда назад протичане на кръвта, вследствие на което заради ненужно налягане се препълват другите разклонения на вените и те некрасиво изпъкват върху кожата. Освен това кръвта прониква в близките тъкани през изтънените стени. 

При това заболяване оказват помощ пресни сурови плодове и ягоди, изключително със синя и алена багра. Витамин С, попадайки в артериите, разтваря нездравословните отлагания, които се преобразуват във субстанции елементарно извеждани от организма през органите за обособяване. 

За да избегнете нарушавания в кръвообращението и да се избавите от неговите последици, би трябвало няколко пъти дневно да ядете сини и червени плодове и ягоди, както и цитрусови плодове, ябълки и кайсии. 

~ Разширени вени 

Ако вените са доста мощно изумени в резултат на това, че техните клапани не се оправят със своята работа и поражда противоположен ток на кръвта, то отдолу под кожата, най-често по краката, стартират да излизат прекалено разширени, криволичещи и удебелени вени със синьо-виолетова багра. Това става заради неприятно доставяне с хранителни субстанции на стените на кръвоносните съдове и нараснало налягане във вените на краката. За да не се уголемяват вените, би трябвало да усилвате стените им благодарение на витамин С и други потребни субстанции, съдържащи се в меката част на пресните плодове. Препоръчва се и да употребявате лук и чесън. Лукът и чесънът противодействат на образуването на нездравословни субстанции покачват способността на кръвта да се съсирва, усилват течливостта на кръвта и пречат на разширението на вените. Желателно е също по този начин в рациона да има артикули богати на потребни за кръвта субстанции – мед и ябълков оцет, както и плодове: краставици, спанак, моркови, банани, стафиди, зеле, цитрусови, бобови, домати. За да бъдат съдовете еластични, а не нежни, с цел да не губят дарба да се редуцират и уголемяват, би трябвало да употребявате бобови, зеле и цветно зеле, цвекло и гръцки орехи. Морските водорасли, морското зеле, чесъна, аспержите, морковите, зелето, динята, фасулът прелестно спомагат за ликвидиране на кръвта и разрешават елементарно да се разложат и извеждат от нея страничните артикули и субстанции. Нормалният състав на кръвта и храненето на съдовете обезпечават ориза, пшеничните трици, зелените зеленчуци, ябълките, суровите домати, зеления грах. 

~ Сърдечно-съдови болести

При такива заболявания хората усещат главоболие, отмалялост, сърдечни болки, липса на вкус. Причините могат да бъдат разнообразни – от нервни разстройства до инфекции. Най-често към сърдечно-съдови болести водят нездравия метод на живот и неправилното хранене. 

Да се избавите от тези заболявания ще ви помогне вярното хранене, т.е. преобладаващата приложимост на сурови зеленчуци и плодове и ограничаването на скотски мазнини. Така можете да предотвратите атеросклерозата и обвързваните с нея нарушавания в системата на кръвообращението Съчетайте вярното хранене с гимнастика и специфични вибрационни извършения разказани нагоре. Това освен въздейства благотворно на сърцето и системата на кръвообращението, само че спомага и за възстановяване на обмена на веществата в клетките на организма защото усилва действието на витамините. Бягане в концерн 5 минути усилва успеваемостта на витамин С към 15 пъти. Затова преди осъществяването на извършения се предлага да се изпие чаша сок или да се изяде една ябълка. 

~ Главоболие

Главоболието постоянно се провокира от конвулсия на кръвоносните съдове. Отначало се стесняват артериите хранещи мозъка, вследствие на което се нарушава неговото кръвообращение. След това съдовете на мозъка се уголемяват и разтягат, освен това се усилва тяхната проницаемост и кръвта постъпва в съответните тъкани. Хората, страдащи от главоболие, най-често стават жертва на нарушен продан на веществата, вследствие на което в кръвта и тъканите се образуват нездравословни субстанции предизвикващи главоболие. 

При главоболие дейно работят витамините, които предотвратяват образуването на тези нездравословни субстанции. Ако употребявате месо и не можете напълно да минете без него, въздържайте се от месо най-малко в течение на един месец и в краен случай го заменете с риба, а по-добре преминете на плодове и зеленчуци. 

~ Повишено кръвно налягане

Основни аргументи – едва преносим метод на живот и ненужно тегло. Причина може да стане и нарасналата приложимост на готварска сол. За повишение на кръвното налягане спомага и несъразмерната приложимост на белтъци с скотски генезис. При нараснало налягане би трябвало да преминем на приложимост на сурови плодове и зеленчуци. Полезно е да се пие примес от сокове по половин чаша 3-4 пъти на ден – от моркови, ябълки, цвекло, сок от сурови картофи, зеле или други пет типа зеленчукови сокове. 

~ Понижено кръвно налягане

При намалено кръвно налягане хората постоянно усещат отмалялост, безсилие, страдат от пристъпи на световъртеж, нараснала сензитивност към изменението на времето, унесеност, бледност на кожата. Причина – дефицит на придвижване, нервни претоварвания, дефицит на хранителни субстанции в кръвта. Голяма помощ оказва отводът от бял самун и включването в своя рацион на самун единствено от жестоко смляно брашно, с трици. Полезно е всекидневно да изпивате свеж сок от 1-4 лимона разбъркан с топла вода. 

~ Малокръвие

Тази болест се характеризира с нарушение състава на кръвта и намаление равнището на хемоглобина. За възстановяване състава на кръвта би трябвало да употребявате праскови, кайсии, тиквички или тиква, мед. Ежедневно в течение на няколко месеца да пиете 1-2 супени лъжици примес от сокове от цвекло, моркови, репички. 

~ Студени ръце и крайници

Това събитие приказва за закъснение придвижването на кръвта по съдовете и повишение на нейната лепкавост. В резултат се намалява температурата на крайниците, настава несъразмерното им изстудяване, забавят се всички химически процеси, заради което се натрупват токсини, които не се извеждат с нужната активност, замърсяват се клетките, нарушава се тяхното хранене, което води към по-сериозни заболявания. В този случай вярно ще бъде това хранене, което поддържа естествен състав на кръвта, т.е. нужните плодове и зеленчуци богати на най-разнообразни потребни субстанции и витамини – никаква уязвимост в храненето. Освен това за изцеление от този кусур трябват и физически извършения.

Избрано от: „ Оздравяване на съдовете и кръвта “, Кацудзо Ниши, изд. „ Паритет “, 2010 година
Снимка: Katsuzo Nishi (1884-1959), aikidosangenkai.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР