Изпълняващото се строителство е от изключителна важност за бъдещото развитие

...
Изпълняващото се строителство е от изключителна важност за бъдещото развитие
Коментари Харесай

Напредва изпълнението на проектите за подмяна на водопроводната мрежа в две несебърски села

Изпълняващото се строителство е от изключителна значимост за бъдещото развиване на обитаемоте места

Община Несебър продължава осъществяването на плановете „ Селищна водопроводна система на с. Гюльовца, Община Несебър – стадий 1 “, реализиращ се  с безплатна финансова помощ от Министерство на регионалното развитие, и „ Изграждане, реорганизация и рехабилитация на водоснабдителната система на с. Оризаре, Община Несебър – ІІ стадий “, финансирана със средства на Европейския съюз.

Изпълняващото се строителство е от изключителна значимост за бъдещото развиване на обитаемоте места, тъй като ще замести съществуващи водопроводни уреди от етернитови и отчасти от стоманени тръби с дребен диаметър, несъответстващи на наредбата за планиране, създаване и употреба на водоснабдителни системи. Новите уреди се извършват със  съвременните материали,  съобразени с условията на настоящата нормативна уредба.

В Гюльовца, след подмяната на  два основни клона, които обгръщат централната част, е положен общо над 9 600 метра тръбопровод с друг диаметър. Дейностите са на край и сега е в ход преасфалтиране на основната улица. Стойността на плана е над 3 000 000 лева с Данък добавена стойност.

Проектът за с. Оризаре  включва замяна на  мрежата северно от р. Бяла - създаване на част от основен клон І и 16 разпределителни клона, всички сградни водопроводни отклонения към тях до границата на уличната регулация и възобновяване на нарушените пътни настилки. Дейностите, които започнаха в края на лятото, напредват.  В осъществяване на  проекта за реорганизация и  рехабилитация  на водоснабдителната система в с. Оризаре  се поставят общо над 6 400 метра тръбопровод с друг диаметър. Общата стойност на плана е 2 190 646 лева с Данък добавена стойност.

Изграждането на нови  водопроводни системи, отговарящи на нормативните условия, ще ограничи загубите на естествени запаси, ще се реализира възстановяване на водоснабдяването, а оттова и  по-добро  качеството на живот на жителите на двете села, ще се  увеличи привлекателността на обитаемоте места и ще се основат условия за обществено – икономическа интензивност. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР