Изпълняващият функцията главен прокурор Борислав Сарафов призова за ненамеса в

...
Изпълняващият функцията главен прокурор Борислав Сарафов призова за ненамеса в
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Нарушеният баланс между властите трябва да се възстанови

Изпълняващият функционалността основен прокурор Борислав Сарафов прикани за невмешателство в правосъдната система и спазването духа и буквата на Конституцията. В позиция Сарафов припомня, че пиедестал на правовата страна е спазването на правилото на разделяне на управляващите. " Във връзка с разнообразни позиции на представители на политическите партии и в качеството ми на краткотрайно изпълняваш длъжността основен прокурор, определен от способената прокурорска гилдия във Висш съдебен съвет, съм задължен да заявя, че пиедестал на правовата страна е спазването на правилото за разделяне на управляващите. Гаранция за устоите на демократичното общество е ненамесата на законодателната и изпълнителната власт в активността и действието на правосъдната власт.
Всички участници в политическия развой, осъществяващи функционалности на държавно ръководство, отвън правосъдната система, следва прецизно да съблюдават духа и буквата на Конституцията на Република България и да се въздържат от интервенция, изразяваща се в директно влияние или внушения, които накърняват устоите на правовата страна.
Призивите за промени в правосъдната система следва да намерят реализация посредством законодателство и решения в границите на компетенциите, с цел да се възвърне нарушавания баланс сред управляващите в полза на обществото ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР