Изпълняващият функциите на главния прокурор Борислав Сарафов представи приоритетите на

...
Изпълняващият функциите на главния прокурор Борислав Сарафов представи приоритетите на
Коментари Харесай

Борислав Сарафов представи приоритетите на прокуратурата: каналджии, пияни шофьори, лица с имунитет

Изпълняващият функционалностите на основния прокурор Борислав Сарафов показа целите на прокуратурата по време на национално заседание.

Сред набелязаните от Сарафов цели са:

дейната работа по делата, свързани с незаконния трафик на мигранти с оглед засиления мигрантски напън над страната,

закононарушенията, породени от водачи, ръководещи моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и наркотични субстанции,

следствията против лица с имунитет.

Главният прокурор обърна особено внимание на срочното привършване на досъдебните производства, в това число и на тези, които след закриването на Специализираната прокуратура са били разпределени към окръжните прокуратури. „ Едно следствие в продължение на 3-4 години е неприятно правораздаване, а бавното правораздаване води до съмнение в обществото към работата на правосъдната власт “, акцентира Борислав Сарафов, като посочи, че бързината не следва да се отразява на качеството на работата на прокурорите и следователите.

В рамките на Националното заседание на Прокуратура на Република България с присъединяване на членовете на Прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет бяха дискутирани и въпроси от учредителен и административен темперамент.

Предстои и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов и заместител основният прокурор Мария Павлова да започват обиколки на апелативните региони, с цел да проведат срещи с прокурорите и следователите по места.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР