Изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов проведе среща с

...
Изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов проведе среща с
Коментари Харесай

Сарафов поиска от прокуратурата на Узбекистан да екстрадира убиеца от Соло

Изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов организира среща с представители на Главната прокуратура на Република Узбекистан, които са на работно посещаване у нас.

Начело на узбекистанската делегация е Нозим Абас Угли Ходжаев - заместник-ръководител на отдел „ Международен “ на прокуратурата в Узбекистан. От българска страна участваха заместник-главният прокурор Мария Павлова, Цветомир Йосифов - завеждащ отдел „ Международен “ към Върховнато касационна прокуратура, Емилия Русинова - заместител на административния началник на Апелативната прокуратура в София, Илиана Кирилова - административен началник на Софийската градска прокуратура.

Сарафов разиска с представителите на узбекистанската прокуратура опциите за задълбочаване на двустранното съдействие по наказателно-правни въпроси, битката с проведената престъпност и противодействието на противозаконната миграция.

Той сложи въпроса за екстрадицията на оповестения за търсене с Европейска заповед за арест (ЕЗА) Илиян Тодоров, за който през март 2023 година бе открито, че обитава в Узбекистан. Тодоров има влезнала в действие присъда за убийството на двама младежи (до дискотека „ Соло “, гр. София), както и за опит за ликвидиране.

Главният прокурор акцентира предпочитания темперамент на проблема за българската страна и нуждата лицето да изтърпи наложеното му от Върховен касационен съд през 2013 година наказване „ пожизнен затвор “ в Република България. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР