Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов поиска

...
Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов поиска
Коментари Харесай

Топ прокурор се прощава с поста си заради нарязаното момиче

Изпълняващият функционалностите основен прокурор на Република България Борислав Сарафов изиска и получи оставката на прокурор Георги Видев като заместител административен началник на Окръжна прокуратура-Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. 

На среща в Съдебната палата в гр. София с управлението на Окръжна прокуратура-Стара Загора основният прокурор изрази остро отвращение от сериозните пропуски, позволени в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална насила по отношение на обвинения Г.Г. в правосъдно съвещание на Окръжен съд-Стара Загора на 5 юли 2023 година

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов бе безапелационен, че Георги Видев не има нужните професионални и управнически качества, с цел да заема поста на заместник-окръжен прокурор на Стара Загора. С оглед на това Видев подаде оставката си като заместител на административния началник на ОП-Стара Загора.

По предписание на основния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна инспекция на работата на Георги Видев в ОП-Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за интервал от две години.

Борислав Сарафов чака от управлението на Окръжната прокуратура в Стара Загора да сътвори организация и условия за цялостно и задълбочено следствие на случая, както и за приключването му в къси периоди за обезпечаване на правдивост. Към момента по отношение на обвинения Г.Г. се водят две досъдебни производства – за нанасяне на междинна телесна щета и за закана с ликвидиране.

При нужда, в хода на следствието, прокурори от ВКП са в подготвеност да окажат незабавна методическа помощ за срочно привършване на следствието с оглед внасяне на обвинителен акт по отношение на причинителя на тежките престъпни действия, като се отчетат и утежняващите виновността условия – наложените предишни санкции по отношение на обвинения, тежестта и публичната заплаха на осъщественото.

На Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов бе разпоредено, прокуратурата, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, да обезпечи отбрана на всички очевидци и лица, съдействали в хода на следствието.

Възложени са и инспекции по изказвания за други осъществени закононарушения против личността на територията на Стара Загора и региона. При установяването на задоволително данни и събирането на доказателства следва причинителите на незаконните действия неотложно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР