Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов и

...
Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов и
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР с общо звено за борба с наркотиците, трафика на хора и незаконната миграция

Изпълняващият функционалностите основен прокурор на Република България Борислав Сарафов и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписаха заповед за основаване на профилирано междуведомствено звено. Неговата цел е да подкрепя следствието по досъдебни производства, образуването на преписки, събирането и разбора на информация за проведени незаконни групи и лица, свързани с произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции, трафик на хора и на противозаконната миграция, оповестиха от прокуратурата.

В профилираното звено вземат участие прокурори от Върховна касационна прокуратура, управителни чиновници от Групово дело „ Национална полиция “ и Групово дело „ Борба с проведената престъпност “. Те ще правят мониторинг на оперативни каузи, преписки и досъдебни производства за своевременното им привършване.

С оглед предварителна защита против разпространяването на опиати със съдействието на Министерство на образованието и науката ще се провеждат разяснителни полемики, срещи и образования с възпитаници, учители, родители и представители на охранителни компании, отговарящи за сигурността в образователните заведения, за вредоносните последствия от използването на наркотични субстанции и трендовете при тяхното разпространяване. Участниците в просветителните сесии ще бъдат запознавани и с плануванаъа наказателна отговорност и глобите, според настоящото законодателство.

Междуведомственото звено ще показва ежемесечен отчет на основния прокурор и на министъра на вътрешните работи за осъществената работа, като задачата е правенето на оценка на наличните данни, реализирането на мониторинг и възстановяване успеваемостта на работата на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Резултатите от активността на звеното по противопоставяне на проведени незаконни групи и лица, занимаващи се с разпространяването на наркотични субстанции, трафик на хора и противозаконна миграция, ще бъдат представяни регулярно на обществеността.

Контролът по управлението и координацията на взаимното звено са предоставени на заместител основния прокурор при ВКП и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР