Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска от министъра на

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска от министъра на
Коментари Харесай

Сарафов поиска от МВР повече информация за хората, които се охраняват по искане на прокуратурата

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов изиска от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов информация за всички случаи на прекалено и безпричинно ангажиране на запас на министерството по искане на прокуратурата за защита на избрани хора, оповестиха от държавното обвиняване.

Повод за настояването му станаха думи на някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев при започване на месеца, когато той съобщи, че по предписание на прокуратурата над 160 служители на реда охраняват хора, оповестени за застрашени.

 Демерджиев: Над 160 служители на реда пазят по-добре от министъра очевидци на прокуратурата Демерджиев: Над 160 служители на реда пазят по-добре от министъра очевидци на прокуратурата

В писмото си Сарафов прецизира, че от добитата информация неотложно ще се извърши обзор и обоснована преценка на нуждата от защита и нейната дълготрайност по отношение на хората, на които е предоставена по всяко съответно наказателно произвеждане.

Демерджиев описа при започване на юни, че общо 18 патрула са ангажирани с защитата на тези хора.

" Аз надълбоко се колебая всички тези лица да имат потребност от такава защита, само че наблягам, че всяко от тези лица се охранява по-добре, в сравнение с аз персонално се пазя като министър на вътрешните работи. Прокуратурата ни разпорежда защитата на застрашени лица, като прокурорът, който го разпорежда, мъчно може да реши степента на опасност, вида защита. Многократно съм поставял казусът пред прокуратурата. Има други структури, които могат да ги охраняват - Националната работа за защита (НСО), да вземем за пример ", сподели тогава Демерджиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР