Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов освободи Сийка Милева от

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов освободи Сийка Милева от
Коментари Харесай

Сарафов уволни Сийка Милева, тя вече няма да е говорител на главния прокурор

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов освободи Сийка Милева от длъжността представител на основния прокурор, научи bTV от свои източници. Тя ще продължи да работи във Върховната касационна прокуратура.

По-рано по искане на Сарафов бяха освободени всички зам.-главни прокурори. Като претекст пред Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет той уточни, че желае да образува екип от хора, на които има доверие и с които споделя общи правила и полезности.

За нов шеф на Националната следствена работа, която Сарафов оглавяваше, преди да бъде назначен за изпълняващ функционалностите на основен прокурор, бе назначена Ивелина Христова.

Борислав Сарафов закри Експертния съвет към основния прокурор, който бе основан през май 2020 година и в него участваха представители от региона на правото и някогашни магистрати. Главният прокурор изиска и информация от Министерство на вътрешните работи за защитата на Любена Павлова и други очевидци по наказателни каузи от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Повод за настояването на Сарафов е оповестена обществено информация от някогашния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за такива случаи, както и нуждата от усъвършенстване на взаимоотношението сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи в тази област.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР