Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е взел решение делото

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е взел решение делото
Коментари Харесай

Делото за смъртта на Ферарио Спасов няма да се гледа от Окръжна прокуратура Велико Търново

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е взел решение делото за гибелта на Ферарио Спасов да се разпореди на друга Окръжна прокуратура, а не тази във Велико Търново. Коя, той ще вземе решение.


Това съобщи прокурорът от Велико Търново Йордан Кожухаров, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Сарафов счита, че е следвало да се вземе мярка за неотклонение парична гаранция ”, добави Кожухаров.

Той разгласи, че за него ще има и последствия. “Ще възложат инспекция на цялостната ми работа за три години обратно. Няма по какъв начин да не се тормози човек. Когато работиш постоянно има опция да сбъркаш и да намерят най-малкото нарушаване, само че по този начин или другояче ще си нося отговорността за това ”, уточни прокурорът.

Той посочи, че почита мнението на Сарафов и това, че той има правото да разпореди инспекция.

Според него е допустимо той да се е предоверил на проверяващите и пропуските да се дължат точно на това. “Това си го поемам като отговорност. Три пъти попитах проверяващия какво имаме за това лице, имаме ли нещо, което да ни дава съображение да вземем по-сериозна мярка и той сподели - не, няма. Може би съм се предоверил на полицията ”, изясни той.

БГНЕС напомня, че Сарафов извика за пояснение през днешния ден в София прокурорът от Велико Търново Йордан Кожухаров поради злополуката, в която в събота почина футболният треньор Ферарио Спасов. Впоследствие стана ясно, че Кожухаров е пуснал предизвикалия тежкия случай Начо Пантелеев с най-леката мярка „ подписка “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР