Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е разпуснал експертния съвет,

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е разпуснал експертния съвет,
Коментари Харесай

Сарафов не иска съвети от Никола Филчев и разпусна помощно звено на Гешев

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е разпуснал експертния съвет, който беше основан от Иван Гешев през 2020 година за съвещания.

Това, с което се прочу звеното от специалисти, беше наличието на най-спорния му член - някогашният основен прокурор Никола Филчев, който до последно остана консултант на Гешев.

Включването на Филчев в листата накара даже Васил Мръчков - последният основен прокурор от ерата на комунизма - да отдръпна присъединяване си преди три години.

Никола Филчев ще се запомни с поредицата от политически кавги и свидетелствата за тормоз, упражняван от екипа му по отношение на подчинени прокурори.

Отказът на прокуратурата да го проверява по сигналите за хипотетична съпричастност към тежки закононарушения стана повода, заради която през 2009 година България беше наказана от фамилията на пред Съда в Страсбург.

Това беше и повода, заради която Народното събрание най-сетне одобри механизъм за следствие на основния прокурор и заместниците му.

В началото на 2023 година Иван Гешев разяснява в Народното събрание, че не вижда нищо неправилно в това, че Филчев е член на експертния съвет към основния прокурор, откакто " нито е осъждан, нито е обвиняем ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР