Изпълняващият длъжността министър на младежта и спорта на Украйна Матвей

...
Изпълняващият длъжността министър на младежта и спорта на Украйна Матвей
Коментари Харесай

В Украйна чакат санкции, ако бойкотират Париж 2024 заради Русия

Изпълняващият длъжността министър на младежта и спорта на Украйна Матвей Бедни приказва за възможностите за протест от украински спортисти на Летните олимпийски игри през 2024 година в Париж. Той разгласи, че тази стъпка може да докара до наказания.

„ Ние не използваме думата бойко. Казваме единствено, че това е нашата позиция: нямаме желание да участваме в надпревари, в случай че спортисти, които поддържат Русия и режима в тази страна, са позволени до присъединяване. За нас това е фундаментален въпрос. Ще проучваме какво ще се случи по-нататък, по какъв начин МОК ще реагира на причините, които в този момент им предоставяме, на нашите апели, петиции, тъжби, изявления. Ние чудесно разбираме, че протестът на Олимпиадата по принцип ще бъде удар за нашите спортисти. Разбираме, че в този случай поемаме и опасности. Олимпийската харта планува наказания за сходни дейности. И е допустимо на идващите Олимпийски игри да бъдем помолени да се състезаваме в безпристрастен статут. Следователно протестът е много радикална стъпка “, сподели Бедни, представен от BBC.

Както е известно, на 8 декември Изпълнителният комитет на МОК реши да допусне спортисти от Руската федерация и Беларус на Летните олимпийски игри през 2024 година в самостоятелен безпристрастен статут и при редица условия. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР