Изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел за първи път

...
Изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел за първи път
Коментари Харесай

11 години на трона: Меркел отстъпи първото място в класацият...

Изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел за първи път от 11 години насам не оглави листата на 100-те най-влиятелни дами в света, формиран от сътрудници на американското списание " Форбс ".

Меркел не застава отпред на рейтинговата ранглиста за първи път от 2010 година насам и за трети от 2004 година Освен това през тази година тя въобще не е включена в тази ранглиста.

Първо място тази година заема Макензи Скот, която е някогашна брачна половинка на ръководителя на американската корпорация " Амазон " Джеф Безос. Списанието оповестява, че приносът й към благотворителността се прави оценка на повече от 8,5 милиарда $. При това организациите с идеална цел, на които Скот подарява средства, имат цялостен надзор над това по какъв начин да употребяват тези дарения.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Второ място в листата заема вицепрезиденката на Съединени американски щати Камала Харис. Тя е първата жена и първият афроамериканец, заемащ американския вицепрезидентски пост.

Колаж: Getty Images/ скрийншот New York Post

Трета е президентката на Европейската централна банка Кристин Лагард, която до 2019 година оглавяваше Международния валутен фонд. Тя е първата жена, която е заемала тези постове.

Снимка: AP/БТА

През тази година измежду 100-те най-влиятелни дами в света попадат и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, ръководителката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, която заема 22 място, и кралицата на Англия Елизабет Втора, а също и тенисистката Серена Уилямс и певиците Бионсе и Тейлър Суифт.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР