Изпълняващата длъжността директор на Софийската математическа гимназия Зоя Савова подаде

...
Изпълняващата длъжността директор на Софийската математическа гимназия Зоя Савова подаде
Коментари Харесай

Временният директор на СМГ подаде оставка

Изпълняващата длъжността шеф на Софийската математическа гимназия Зоя Савова подаде оставка, считано от 10 октомври. През месеца, в който беше отпред на СМГ, ситуацията в учебното заведение се е успокоила, новата образователна година е почнала обикновено, по тази причина решила, че е време да се отдръпна, разяснява Савова пред Дарик. Тя зае поста след уволнението на предходния шеф Антони Стоянов. В момента тече процедура за избор на нов изпълняващ длъжността шеф.
Зоя Савова поискала да бъде прекъснато трудовото й правно отношение по взаимно единодушие.

"Мисля, че е добре да оставя по-млади сътрудници, които да продължат по-нататък с тази добра традиция в учебното заведение да се работи както би трябвало и триумфите, които имаме, да се затвърдят. Аз съм във възраст, в която човек може да показа опит, само че по-късно е хубаво да знае по кое време да се отдръпна. И мисля, че това е моментът, в който би трябвало да се отдръпва и да продължат другите да работят. Надявам се, че са научили нещо позитивно от мен за този месец ", сподели тя.

В момента тече процедура по желание на нов изпълняващ длъжността шеф. Срокът за подаване на документите е до края на работния ден в петък, изясни началникът на Регионалното ръководство по образованието в София Ваня Кастрева. "Процедурата е оповестена, всеки може да подаде своите документи, а ние от своя страна ще създадем подбора в понеделник, с цел да може във вторник определеният претендент да встъпи в служба ", сподели тя.

Избраният претендент ще извършва длъжността шеф до провеждането на конкурс. А по кое време ще бъде разгласен той, зависи от това дали предходният шеф Антони Стоянов ще оспори в съда заповедта си за уволняване. Той удостовери пред Дарик, че ще апелира, само че към момента не го е направил.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР