Изпълнява се съвместен проект за образователна интеграция на учениците от

...
Изпълнява се съвместен проект за образователна интеграция на учениците от
Коментари Харесай

Проект за образователна интеграция се изпълнява в община Исперих

Изпълнява се взаимен план за просветителна интеграция на учениците от етническите малцинства в община Исперих, Основно учебно заведение "Христо Ботев " и в общинския център и Сдружение с нестопанска цел "Асоциация Интегро ", оповестиха от Областния информативен център в Разград. Проектът е на стойност 345 353 лв. и се финансира по оперативната стратегия "Наука и обучение за образован напредък ".

Проектът е отговор на нуждата от решение на характерните проблеми на учениците от етническите малцинства, които затрудняват качественото им обучение, образование и равноправна интеграция. Тези проблеми са разпознати на общинско равнище и са отразени в признатия План за деяние на Община Исперих за интеграция на ромите.

Дейностите ще продължат до януари 2019 година в седем учебни заведения на територията на общината. Те включват възстановяване на просветителната среда, поощряване общуването сред децата от другите етноси в неофициална среда, обезпечаване на поддръжка за фамилиите от уязвимите малцинства и поощряване присъединяване на родителите в работата на учебното заведение и просветителния развой. Друга съществена цел е запазване на културната еднаквост на етническите малцинства и превъзмогване на отрицателните публични настройки.

Проектът обгръща 322 възпитаници в 27 клуба, обезпечени с нужните материали, спортни екипи и принадлежности, театрални костюми, както и носии и униформи. Заедно с квалифицирани педагози те ще организират спортни надпревари, концерти, изложения, екскурзии и излети в границите на извънучилищни действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР