Изпълнителят на рехабилитацията на пътния участък в Искърското дефиле, където

...
Изпълнителят на рехабилитацията на пътния участък в Искърското дефиле, където
Коментари Харесай

Фирмата, ремонтирала пътя край Своге, отрича версията за некачествен ремонт

Изпълнителят на рехабилитацията на пътния сектор в Искърското дефиле, където в събота стана тежка злополука с 16 починали, " Трейс груп холд " отхвърля версията фалшив ремонт да е една от аргументите за случая. 
 Шестима остават в тежко положение след злополуката край Своге, 15 от починалите са от Световрачене  Пътят край Своге е ремонтиран некачествено, рейсът е без постоянен механически обзор
Това заяви ръководителят на надзорния съвет на холдинга професор Николай Михайлов пред БНР.

Версията за фалшив ремонт беше посочена от прокуратурата като една от вероятните аргументи за тежката злополука, при която починаха 16 души, а 21 бяха ранени. 

" Обектът в същината си е работен 2013 - 2014 год., а 2016 година е признат с акт 16, макар че към този момент се е експлоатирал от години. През последните години секторът не е поддържан от " Трейс ", категоричен е Михайлов.

" Проектът за осъществяване е утвърден въз основа на заданието. Цялата техническа спецификация е утвърдена от организация " Пътна инфраструктура " в това число вида на потребления асфалт и цената му. Обектът е втори клас и не е очакван да носи оптимално натоварване ", акцентира той. 

Вече е изрязана плоча от асфалта на мястото, и е дадена за лабораторен разбор, който ще ревизира плътността и сцеплението. Обектът е втори клас и не е очакван да носи оптимално натоварване, допълни Михайлов.

След изключителната среща в Министерския съвет през днешния ден беше обявено, че институциите са желали пет пъти компанията да ремонтира пътя в границите на гаранционния период след рехабилитацията, откакто е открито, че ремонтът на пътя е фалшив. Резултат обаче от сигналите на държавните институции не е имало и компанията не е поправила сектора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР