Изпълнителят е издъхнал в линейката напът за болницата. Той е

...
Изпълнителят е издъхнал в линейката напът за болницата. Той е
Коментари Харесай

Смъртта отне щуреца Кирил Маричков на сцената, преди рок концерт

Изпълнителят е умрял в колата за спешна помощ напът за болничното заведение. Той е трябвало да изнесе концерт с " Фондацията ", само че при качване на сцената е паднал, съобщи  bTV.

 

Кирил Маричков е роден на 30 октомври 1944 година. Той беше артист, музикант и композитор, най-известен с работата си в рок групата „ Щурците “.

 

Първите стъпки на Маричков на музикалната сфера са рок групировката „ Бъндараците “. Там свири на бас китара, а през 1967 година, откакто групата се разделя, Маричков и барабанистът Петър Цанков основават " Щурците ".

Най-солидните си триумфи като музикант и реализатор Кирил Маричков реализира точно с тази група. " Щурците " е основана през 1967 година, а името ѝ е определено след конкурс в радиопредаване. Първоначално младите музиканти свирят кавър-версии или композиции на одобрени поп композитори, само че последователно се ориентират към построяването на лично звучене, учредено на авторски композиции, отличаващи се със стилово многообразие – рокендрол, хардрок и прогресив рок.

 

Маричков е фронтмен, басист, артист и водещ композитор на своята група. В листата на основаните от него песни са шлагери като „ Рок в минало време “, „ Вкусът на времето “, „ Конникът “, „ Клетва “, „ Вълшебен цвят “. Щурците са една от бандите, дружно с ФСБ, " Сигнал " и " Ахат ", които могат да претендират за купата „ най-влиятелна българска рок група на 20 век “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР