Изпълнителното бюро на БСП рано тази сутрин излезе с позиция

...
Изпълнителното бюро на БСП рано тази сутрин излезе с позиция
Коментари Харесай

Напрежение в коалицията: БСП срещу Кирил Петков заради АЕЦ „Белене“

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия рано тази заран излезе с позиция във връзка неколкократните обществените изяви на Кирил Петков за построяването на АЕЦ „ Белене “. Социалистите приканиха съдружни си сътрудници да се придържат прецизно към текста на подписаното посред им съглашение.

„ Изхождайки от подписаното съглашение за взаимно ръководство на Република България в интервала 2021-2025 година в частта „ Енергетика “, заявяваме следното: Българска социалистическа партия се придържа прецизно към текста на съглашението. Необходимостта от създаване на нови нуклеарни мощности, уточняването на вида на реакторите и площадките да се реши след самостоятелен експертен разбор, който да е обществен и на база икономическа целенасоченост, най-ниска цена и време за създаване. Този текст не изключва и построяването на АЕЦ „ Белене “. Призоваваме съдружните сътрудници да се придържат към подписаното съглашение “, пишат от Изпълнителното бюро.

В една от последните изяви по тематиката Кирил Петков даде да се разбере, че няма да се строи „ Белене “, а ще се мисли за нови реактори в АЕЦ „ Козлодуй “. Пред бТВ той назова плана „ локва “ и изясни, че „ Мариците “ ще бъдат непокътнати.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР