Изпълнителният съвет на МВФ потвърди, че преназначава Кристалина Георгиева за

...
Изпълнителният съвет на МВФ потвърди, че преназначава Кристалина Георгиева за
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева официално начело на МВФ за още един мандат

Изпълнителният съвет на МВФ удостовери, че преназначава Кристалина Георгиева за втори петгодишен мандат отпред на интернационалната финансова институция.

Георгиева, която беше единственият претендент за началник на Международния валутен фонд, ще продължи да извършва отговорностите си, когато актуалният ѝ мандат завърши на 30 септември 2024 година

Решението беше взето с консенсус, се споделя в изказването на МВФ. Георгиева получи поддръжка от основни европейски съдружници през последните седмици.

Нейните предпочитани области за дълготрайни вложения са: климат, изкуствен интелект и стимулиране на финансовите потоци в Африка.

По време на мандата на Георгиева МВФ неколкократно оказа помощ на страни, които изпитваха финансови усложнения по време на пандемията от Ковид-19, както и на опустошенията, провокирани от нахлуването на Русия в Украйна, изключително в Европа.

По силата на спорно, само че десетилетно съглашение сред Европа и Съединените щати, МВФ исторически се управлява от европеец, а Световната банка - от американски жител.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР