Изпълнителният съвет (ИС) на ДСБ категорично заявява своята трайна подкрепа

...
Изпълнителният съвет (ИС) на ДСБ категорично заявява своята трайна подкрепа
Коментари Харесай

ДСБ: Кабинетът „Денков-Габриел“ е без разумна политическа алтернатива

Изпълнителният съвет (ИС) на ДСБ изрично декларира своята трайна поддръжка за кабинета „ Денков-Габриел “ , определяйки го като избор без рационална политическа опция. Това се споделя в резолюция на ИС, публикувана от пресцентъра на партията.

Според нея „ Демократи за мощна България “ са заели държавническа позиция за основаване на постоянна централна власт посредством актуалното държавно управление, с цел да бъдат реализирани значимите национални цели – правосъдна промяна, влизането в Шенгенското пространство и еврозоната. 

За нас основни са и промените , които да основат предпоставки за ускорено икономическо развиване, постигане на средноевропейски стандарт онлайн, се показва в текста. Именно по тази причина ДСБ взе участие в болшинството в Народното събрание , само че оценката на групировката за управническите практики на ГЕРБ и Движение за права и свободи през последните 14 години остават непроменени. 

В резолюцията се акцентира, че претенциите за въздействие на Движение за права и свободи върху болшинството и политиката на кабинета се дължат напълно на сделката сред ГЕРБ и Движението, която е била изключително забележима на локалните избори. 

Сред провокациите пред българския парламент от ДСБ показват приемането на Закона за държавния бюджет; както и на промени в Конституцията като първа стъпка от промяната на правосъдната система. ДСБ удостоверява начертания проект пред държавното управление и упорства, след ротацията в кабинета „ Денков-Габриел “, да продължи политиката на твърда поддръжка на сегашните цели на кабинета. 

„ Демократи за мощна България “ дефинират като национално безотговорни заканите на президента Румен Радев да наложи несъгласие върху държавния бюджет и декларират, че сред първо и второ четене народните представители на ДСБ сред двете му четения ще бъдат поръчител да няма разсипничество на обществените разноски. 

ИС разпорежда на Националното управление на ДСБ да стартира неотложно договаряния с партиите от обединението „ Демократична България “ и от необятната коалиция с „ Продължаваме промяната “ за уточняване на съдружния формат на явяване на изборите за Европейски парламент и транспарантен развой за номинация и нареждане на общите листи за лъчение на най-голямата българска делегация в Екологичен потенциал.

ИС прави оценка резултатите от изборите, като приемливи , на национално равнище и, като положителни, в огромните градски центрове. ДСБ регистрира в това време и пропуснатите благоприятни условия, само че и сериозен пробив в голям брой дребни общини и общо увеличение на резултатите на „ Демократична България “, съпоставено с тези през 2019 година, са споделя в резолюцията.

Вчера и Националният съвет на „ Да, България “ потвърди поддръжката си за кабинета „ Денков-Габриел “ и разгласи началото на вътрешнопартиен спор за избор на европейско политическо семейство
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg