Изпълнителният комитет на Футболната асоциация на Черна гора обяви днес,

...
Изпълнителният комитет на Футболната асоциация на Черна гора обяви днес,
Коментари Харесай

Първенството на Черна гора бе прекратено

Изпълнителният комитет на Футболната асоциация на Черна гора разгласи през днешния ден, че шампионата е прекъснато с актуалното класиране поради разрастващото се разпространяване на COVID-19. Така купата печели грандът Будучност, който ще играе в квалификациите на Шампионската лига, до момента в който вторият Сутиеска, който бе отхвърлен от Левски преди две години, както и Искра ще се включат в предварителната фаза на Лига Европа.

Последният в класирането Гърбали, който по този начин или другояче бе на седем точки от деветия Ком, ще играе във втора дивизия през идната година. Турнирът за купата на Черна гора, който бе на етапа полуфинали, пък беше анулиран. Вместо носителя на трофея, последното място в квалификациите за Лига Европа ще заеме четвъртият от прекратения сезон в шампионата Зета.

"Предвид актуалната епидемиологична обстановка и възходящия брой на инфектирани футболисти, Изпълнителният комитет към Черногорската футболна федерация реши да приключи първа и втора дивизия ", съобщи президентът на организацията Деян Савичевич, представен от Вести.

Сезонът във втора дивизия завърши след изиграването на 30 кръга, с един по-малко от елита. Шампион и участник в горната група е Дечич. Деветият Ловчен и десетият Отрант-Олимпик изпадат от професионалния футбол. При дамите първенец стана Брезница и тимът ще играе в квалификациите на Шампионската лига за пети следващ път.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР