Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX – Илон Мъск предупреди,

...
Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX – Илон Мъск предупреди,
Коментари Харесай

Мъск предупреди: „Starlink може да бъде в опасност в Украйна, използвайте услугата внимателно.“

Изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX – Илон Мъск предизвести, че интернет услугите предоставяни от компанията му Starlink могат да бъдат „ под прицел “ в Украйна. Американецът насочи предизвестието единствено няколко дни, откакто специалист по интернет сигурността предизвести, че сходни средства за сателитна връзка могат да се трансфорат в цел за Русия.

„ Важно предизвестие: В някои региони в Украйна, Starlink е единствената неруска информационна система, която към момента действа, затова възможностите за нахлуване са обилни. Моля използвайте ги с нараснало внимание. “, написа Мъск в една от многочислените си изявления в Twitter.

Important warning: Starlink is the only non-Russian communications system still working in some parts of Ukraine, so probability of being targeted is high. Please use with caution.

— Elon Musk (@elonmusk)
Той посъветва още потребителите да „ употребяват Starlink само когато това е безусловно неотложно, а антената да бъде поставяна колкото се може по-далеч от хора. “. В допълнение, Мъск предложи още и слагането на лек камуфлаж върху антената, с цел да се предотврати лесното ѝ забелязване.

Антените на Starlink наподобяват на сателитни чинии, употребявани за телевизионни излъчвания, като се свързват към ниско орбитални спътници и обезпечават относително бърза интернет връзка.
`Мъск

Освен от Мъск, предизвестия идват и от други места. Джон Скот-Райлтън, старши откривател по плана Citizen Lab в Университета в Торонто, също предизвести в Twitter, че терминалите могат да станат съветски цели. В поредност от 15 „ туита “ той изясни заплахите и предходния опит на Русия.

Вицепремиерът на Украйна поздрави посланика на Украйна в Съединени американски щати за подпомагането на бързото утвърждение и активирането на Starlink в Украйна.

Инсталирането на терминали за крайни консуматори, които се нуждаят от добър аспект към небето, с цел да се свържат със Starlink, е един от проблемите, съгласно Тим Фарар, експерт по сателитни връзки. Тъй като високоетажните структури от време на време пречат на обслужването, той предлага да настроите антената на най-високата прилежаща постройка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР