Изпълнителният директор на Световния еврейски конгрес (СЕК) Марам Щерн е

...
Изпълнителният директор на Световния еврейски конгрес (СЕК) Марам Щерн е
Коментари Харесай

Еврейският конгрес с писмо до Денков за изказвания на лидера на „Възраждане“

Изпълнителният шеф на Световния еврейски конгрес (СЕК) Марам Щерн е изпратил писмо до министър-председателя Николай Денков, заяви в профила си във Facebook ръководителят на Организацията на евреите в България (ОЕБ) „ Шалом " проф. Александър Оскар.

Повод за изпращането на писмото са следващите антисемитски прояви на водача на Политическа партия „ Възраждане ”, изяснява Александър Оскар.

В писмото СЕК изрича мощната си паника от протичащото се в България, засилващите се прояви на антисемитизъм и език на ненавист, както и опитите за дискредитиране на организацията „ Шалом “. От СЕК показват отвращение във връзка политическата реторика на водача на „ “, обвързвана с деформиране на историята на Холокоста и отправяне на обидни обвинявания в нацизъм към ръководителя на ОЕБ „ Шалом “. В обявата в профила си във Facebook Оскар дава образец с коментар на Костадинов, в който той ползва фотография с надпис от магазин в немско село - " жителите на селото не желаят да поддържат връзка с евреи ". 

Писмото на СЕК до премиера Николай Денков приключва с апел към него и към останалите политици в България да не позволяват тематиката за Холокоста да бъде употребена като платформа за адресиране на политически и обществени въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР