Изпълнителният директор на Пристанище Бургас ЕАД Диян Димов се срещна

...
Изпълнителният директор на Пристанище Бургас ЕАД Диян Димов се срещна
Коментари Харесай

Българска делегация в Турция обсъди варианти за осъществяването на пасажерска линия Бургас - Истанбул - Бургас

Изпълнителният шеф на " Пристанище Бургас " ЕАД Диян Димов се срещна с шефа на новопостроеното круизно пристанище " Галатапорт " - Истанбул Фиген Аян. Посещението беше част от програмата на делегацията на Бургаската търговско-промишлена палата, която посети турския мегаполис, оповестиха от пресслужбата на бургаското пристанище. 

Аян, която е и президент на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища - " МедКруиз " (MedCruise), показа плана за построяването на " Галатапорт ", стартирал през 2014 година и кадърен да обслужва по 250 круизни кораба годишно. Само през предходната година пристанището е посетено от 150 пасажерски кораба, а за 2023 година се плануват над 200 визити. Пред българската делегация бяха показани опциите на " Галатапорт " при обработката на пасажерски кораби - до три по едно и също време, като обслужването се прави на равнища, ситуирани на 28 м под морското ниво. 

" Пристанище Бургас " е първото след Истанбул в Черно море, което може да приема круизни кораби, като високите равнища на обслужване и сигурност са приоритет и за пристанища в Black Sea working group, която работи за обновяване на круизните пътувания, прецизират от българския порт. Припомняме, че в нея влизат пристанищата в Бургас, Варна, Констанца и Одеса.

Диян Димов е безапелационен, че от 150 пасажерски кораба, посетили " Галатапорт " през предходната година, 120 са с морско-технически параметри за приемане и обслужване в Морска гара - Бургас. От своя страна Фиген Аян показа, че е от изключителна важност домакинството на българското пристанище на 63-та Генералната асамблея на MedCruise, която е планувана за 10-13 октомври. По думите ѝ това събитие е мощна интернационална туристическа реклама освен за Бургас, а и за България и добави, че по време на Асамблеята има опция да се договорят визитите на пасажерски кораби в българските морски пристанища през идващите две години. Според нея визитата на президентите на най-големите круизни компании в Бургас ще им разреши на място да се уверят в готовността на българските пристанище да възобновят обслужването на пасажерски кораби, след успокояването на интернационалната конюнктура при прекратяването на военните дейности в Черно море. 

По гледище на Диян Димов се организира среща и с управлението на компания за морски превоз IDO Istanbul`s Fast Feries Co.Inc /IDO/, където още веднъж бяха разисквани разновидности за реализирането на пасажерска линия Бургас - Истанбул - Бургас. В срещата се включиха представители на одобрени туроператорски компании от България и Турция, които декларират капацитет за реализация на плана. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР