Изпълнителният директор на Нефтохимик (Бургас) Николай Тодоров заяви намерението си

...
Изпълнителният директор на Нефтохимик (Бургас) Николай Тодоров заяви намерението си
Коментари Харесай

Община Бургас отказа да помага финансово на Нефтохимик

Изпълнителният шеф на Нефтохимик (Бургас) Николай Тодоров съобщи желанието си да напусне поста, който заема и подава оставката си. Това стана след срещата с Комисията по спорт на Община Бургас, на която получи безапелационен отвод за финансова помощ. Общинските съветници откриха за нерентабилна инвестицията в Нефтохимик, макар че там спортуват към 300 деца. Те подчертаха, че няма законово съображение, с помощта на което Общината да помогне финансово на клуба, който е и с преобладаващо общинско присъединяване.

Слабите резултати на представителния тим също бяха посочени като аргумент клубът да бъде оставен без средства за битие. За страдание фактът, че този тим може да се конкурира по бюджет само с аматьорските тимове, бе подценен.

Въпреки финансовия недостиг, с който Нефтохимик се бори от началото на новия сезон, по време на срещата се направиха оферти за цялостна финансова инспекция. Припомняме, че единствено преди два месеца Нефтохимик бе подложен на тримесечен обширен финансов одит, назначен от Общината. През предишния сезон, когато тимът беше вкаран административно в новия формат на Първа лига, управлението на клуба изиска Общината да стане притежател, само че без да дава пари, а единствено да бъде поръчител.

И откакто не съумяха да обезпечат финансиране, хората от клуба започнаха да желаят помощ от Община Бургас. Липсата на всевъзможен тип поддръжка от страна на основния акционер продиктуваха решението на изпълнителния шеф Николай Тодоров да освободи поста си. Предстои оставката му да бъде прегледана на съвещание на Съвета на шефовете. Нефтохимик е на последното 16-о място в класирането на Втора лига единствено с 4 точки от 1 победа и 1 тъждество.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР