Изпълнителният директор на Миньор (Перник) Георги Славчев гостува в предаването

...
Изпълнителният директор на Миньор (Перник) Георги Славчев гостува в предаването
Коментари Харесай

Георги Славчев: В Левски не работят правилно! Ако не бе Антверпен, биехме ЦСКА, вместо онова 0:5

Изпълнителният шеф на Миньор (Перник) Георги Славчев гостува в предаването " От дузпа в тъч " по Sportal TV . Четирикратният първенец на България с Левски приказва за футболния план в миньорския град и се върна обратно във времето. Той показа, че е бил в разширения лист на Димитър Пенев за САЩ'94, само че отказана оферта на Ботев (Пловдив) го е лишила от финалите. Славчев сподели и че без " синия " срам против Антверпен, нямаше да се стигне до 5:0 за ЦСКА в дербито през 1989 година.

" Нямам пояснение по какъв начин допуснахме тези три гола против Антверпен. Бяхме млад тим, дадоха и огромно продължение за това време. Опитът на множеството от нас повлия. Михтарски пропусна много голове, имахме опция да ги бием с 5-6 гола. Мачът вървеше доста добре, само че в един миг... Имам другари, които постоянно ме бъзикат, когато стане въпрос за този мач. Имам много другари – и левскари, и цесекари. Майтапи постоянно има. След мача с Антверпен всички бяхме нервирани. Гиби Искренов и да е бил раздразнен, и той е съдействал с неговото присъединяване да загубим. Всички сме съдействали, футболът е групова игра. Всички сме отговорни, просто по този начин се случи. След мача не ми се искаше да допускам, че всичко е завършило. След това загубихме и от ЦСКА с 0:5, с четирите гола на Ицо. Бях сигурен, че в случай че бяхме траяли против Антверпен, щяхме да ги бием и тях, без значение, че те бяха тим със страхотни футболисти. Мисля, че Антверпен повлия. В първите минути отново изпуснахме много положения. То е по този начин – когато не вкарваш, ти вкарват ", сподели Георги Славчев пред Sportal.bg .
 Георги Славчев гостиува в @@@

" Тренирах в Левски с доста труд и доста усърдие. Баща ми е славист, само че аз съм си левскар от дребен. Сменях три рейса, до момента в който стигна от Пасарел до " Герена ". А в този момент децата ги карат със скъпи коли, купуват им бутонки за по 1000 лв.. Мислят си, че тези бутонки сами ще стопират и подават топката. В първия тим на Левски упражнявах на 150%, отивах един час преди тренировката и си тръгвах един час след нея. Започнах на 16 години, тогава в Левски играеха Мишо Вълчев, Пламен Цветков, Руси Гочев. Знаете за какви футболисти става въпрос. С тях упражняваха Наско Сираков, Боби Михайлов, Гибона, Кокала, Ники Илиев. Учил съм се от всички. Но не ми е пукало, че съм играл с тях. Излизах на терена и давах максимума от себе си. Първо ме взе Шпайдела, а по-късно Бобата Жечев наложи 6-7 момчета от моето потомство – Илия Груев, Донков, Йотов, Здравко Здравков, Боримиров. Даде им се късмет. В началото не бяхме толкоз в час, само че с мачовете и с тренировките станахме един страховит тим ", добави някогашният халф на " сините ".

" Периодът с Георги Василев отпред на Левски бе страховит. Бяхме доста огромен колектив. 80% от тима ходихме дружно на море. Там играехме на дребни малки врати и тренирахме. Сега не го виждам това в тимовете. Има групички, разделяне. Трябва да има колектив, без това няма по какъв начин да стане. След като бихме Глазгоу Рейнджърс, не можах да си потегли цялостен час от паркинга пред стадиона. Не единствено аз, целият тим. Пазих Марк Хейтли, той на спринт се прибра в съблекалнята. Цял мач го ритах, блъсках, какво ли не. Един път не ме напсува и нищо не сподели. Не си смених с никого фланелката, тъй като те се скриха доста бързо. Когато съдията свири последния съдийски сигнал, легнах на тревата от отмалялост. Нямаше по какъв начин да стана оттова ", показа Славчев.

" От много време не съм в кухнята на Левски. Това, което виждам е, че не се работи вярно – както в школата, по този начин и в първия тим. Може би оттова идват несгодите и в Левски, и в ЦСКА. И в двата клуба е съвсем едно и също. Не съм видял да се разчита доста на нашите юноши. Те в този момент играят в други тимове. В Левски не може да има нулева година. Едно време никой не споделяше задачите. Те бяха ясни през цялото време на сезона ", сподели още някогашният футболист.
 Георги Славчев гостиува в @@@

" Бях в разширения състав на Димитър Пенев за Световното състезание в Съединени американски щати. Върнах се след скъсани връзки и направих доста мощен полусезон. Тогава тъкмо победихме и Байерн (Мюнхен) с 3:1. Спомням си, че се виждах с Пенев, когато бях с патерици, и той ми споделяше: " Само едната патерица махни, и те взимам ". Получих оферта от Ботев (Пловдив), където тогава бяха на власт брокерите. Отказах и считам, че поради това не попаднах в националния тим. Така си мисля. Брокерите тогава командваха и в БФС. Аз и Илиан Илиев отпаднахме от състава. Знаете, че за Съединени американски щати отпътуваха доста играчи, които не влязоха и минута в игра. Имахме шанс, че главните футболисти не се контузиха. Знаеше се кое е ядрото на тима. Все огромни играчи бяха. На тях треньор не им трябваше, както се споделя ", добави юношата на " сините ".

" Не съм имал никакви проблеми, когато прекосих в ЦСКА през сезон 1996/1997 година. Винаги съм гледал професионално на нещата. Станахме първенци и взехме купата. Три дни преди финала, в който победихме Левски, получих позвъняване от Швейцария. Новият треньор на Санкт Гален ме желал незабавно в тима. Обясних, че няма по какъв начин да стане. Казах, че след три дни имам край с ЦСКА. След това подписах със Санкт Гален за три години. Не знам дали щях да остана при армейците и през идващия сезон, в случай че не се беше получило с швейцарците ", сподели още Георги Славчев в " От дузпа в тъч ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР