Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд ще напусне клуба

...
Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд ще напусне клуба
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед напуска

Изпълнителният шеф на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд ще напусне клуба в края на годината, разгласи журналистът от Скай Марк Клайнман.

Напускането на 52-годишния Арнолд е част от измененията в управлението на клуба, свързани с течащата договорка за смяна на собствеността му.

Очаква се до дни химическият колос Инеос, благосъстоятелност на предприемача сър Джим Ратклиф, да придобие дял от 25 % от акциите на Юнайтед.

Временно функционалностите на Арнолд ще бъде конфискувани от Патрик Стюарт, който сега е член на Борда на шефовете и юридически консултант на клуба.

Ричард Арнолд стартира работа в Манчестър Юнайтед през 2007 година. През февруари предходната година той размени Ед Уудуърд като изпълнителен шеф.

Медиите в Англия чакат мястото на Арнолд да бъде заето от французина Жан-Клод Блан - някогашен изпълнителен шеф на Ювентус и някогашен началник на ПСЖ, който от декември предходната година дава отговор за спортния профил на компанията Инеос. Очаква се в ръкодството на Манчестър Юнайтед скоро да влезе и различен кадър на Инеос - сър Дейв Брайлсфорд, който е някогашен началник на Британското колоездене. Той е гласен за ролята на състезателен шеф на " Олд Трафорд ".

Индикациите от Острова са, че към този момент мястото на мениджъра на отбора Ерик загар Хаг не е застрашено.
 Манчестър Юнайтед следи халф на Бенфика
Манчестър Юнайтед следи халф на Бенфика

Жоао Невеш е хванал окото на " алените дяволи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР