Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун гарантира, че в най-скоро

...
Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун гарантира, че в най-скоро
Коментари Харесай

Зак Браун гарантира, че Макларън ще се бори за победи и титли в близко бъдеще

Изпълнителният шеф на Макларън Зак Браун подсигурява, че в най-скоро време звездата на английския отбор Ландо Норис ще получи кола, с която да може регулярно да се бори за победи и даже купата във Формула 1.

Изказването на американеца идва на фона на сезон 2022, в който Норис бе единствения играч отвън тези на Ред Бул, Ферари и Мерцедес, който съумя да се качи на подиума. Той стори това с третото си място в конкуренцията за Гран При на Емилия-Романя на пистата „ Имола “.

Още преди началото на миналата акция Норис подписа нов дълготраен контракт с Макларън, който ще го задържи в Уокинг най-малко до края на 2025 година. Както е известно интерес към услугите на британеца неколкократно бе проявяван от страна на Ред Бул, само че до договорка по този начин и не се стигна.
 Хорнър: Норис договаря с нас и подписва с Макларън Хорнър: Норис договаря с нас и подписва с Макларън
„ Убеден съм, че ще му дадем кола, с която да може да се бори за победи. Имаме дълготраен контракт с него и аз мисля, че той се усеща доста удобно в тима. Да, ние се слагаме сами напрегнат, тъй като ние желаеме да разполагаме с кола, с която да можем да се борим в челото. Знаем, че към момента имаме да работим по това, само че той знае какъв брой дълъг е пътят и вижда напредъка ни. Твърде рано е да се тревожим, че ще го загубим “, изясни Браун.

Той също по този начин показа и обстоятелството, че е сюрпризиран, че единствен Норис съумя да запише подиум отвън водачите на първите три отбора.

„ Бях сюрпризиран от тяхната доминация на фона на новите правила, само че те се оправиха най-добре с тях. Освен това те имаха верните водачи и с положителната надеждност на модерните коли от Формула 1 е доста мъчно да има изненади “, сподели Браун.

В крайното класиране във Формула 1 за 2022 година Норис приключи на седмото място с актив от 122 точки. Заради разочароващото показване на неговия съотборник Дениъл Рикардо, който събра едвам 37 пункта, Макларън загуби борбата с Алпин за четвъртото място в конструкторския шампионат. Двамата водачи на френския отбор Естебан Окон и Фернандо Алонсо приключи сезона надлежно осми и девети с по 92 и 81 точки.
 В Макларън не упрекват Рикардо за загубата от Алпин В Макларън не упрекват Рикардо за загубата от Алпин
Догодина Норис ще има нов съотборник в лицето на младия австралиец Оскар Пиастри, който ще размени своя съотечественик Рикардо.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР