Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори преди началото на

...
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори преди началото на
Коментари Харесай

Петричев: Основната ни цел е да станем шампиони, футболистите заработиха 13 млн. евро

Изпълнителният шеф на Лудогорец Ангел Петричев приказва преди началото на зимната подготовка на отбора. Той стори това по време на конференцията, на която беше показан публично новият старши треньор на първенците – Анте Шимунджа.

„ За мен е малко по-особено във Варна да открием следващата акция за подготовката на Лудогорец. В началото сме на зимната подготовка. Утре тимът пътува за Анталия, където ще стартира същинската част. В днешния ден някои от нашите футболисти минаха медицински проучвания. Останалите, които имат задокеански полети, сделката е да дойдат непосредствено в Анталия. Предстои на турска земя да изиграем пет контроли. Имаме сделка и с DIEMA SPORT, нашите последователи ще могат да следят другарските срещи в действително време. Интересът ще бъде значителен. Имаме нов старши треньор и ще ни бъде забавно да забележим плодовете на неговата работа “.

„ От плейофа на Шампионска лига до края на годината бяхме много спестовни откъм изявления по отношение на тима. Бяхме се съсредоточили да решаваме немалкото проблеми. Изпращаме една година, която мнозина биха определили като несполучлива, само че аз ще си разреша да възразявам. Ако при започване на предходната година бяхме споделили на нашите последователи, че ще станем за 10-и път първенци, ще играем плейоф в Шампионска лига и ще приключим като есенен отличник, въпреки и единствено с две точки, щяхме да си стиснем ръцете и да бъдем щастливи. Това, което желая да кажа, е едно благодаря на нашите футболисти и на екипа, който работи предходната година в един доста сложен интервал със промяна на генерации, потеглиха си опитни играчи, пристигнаха млади, които занапред натрупат опит в европейските клубни шампионати.

Лудогорец не позволи сериозен сензитивен спад и още веднъж продължихме да сме участници в Лига Европа. Естествено, тези играчи заработиха и близо 13 милиона евро предходната година. Всеки един клуб в България мечтае да има сходни доходи. Не включваме билети и маркетинг. Имахме и несполучливо показване в груповата фаза в Лига Европа, което остави горчивия привкус, само че не би трябвало да се не помни, че за първи път в историята на Лудогорец ние бяхме съпроводени със сериозна поредност от контузии липсваха основи състезатели. Сами разбирате, че футболисти като Каули, Антон Недялков, Алекс Сантана, Бернард Текпетей и доста други страдаха от съществени травми, поради което отборът беше много отслабен.

Но в този момент мога да кажа напълно изрично, че нашата съществена цел е да станем първенци, не мислим за нищо друго. Там ще се концентрираме. Ние като управление на клуба ще създадем всичко належащо. Искам да благодаря и на нашите притежатели за лагера в Анталия, където ще имаме всички условия, които прилягат на клуб като Лудогорец “.

„ След като имаме нов треньор, очевидно не всичко е било цветя и рози. Надяваме се решението на проблемите ни да бъде Анте Шимунджа. Ние познаваме работата му още преди да срещнем Мура и тъй като знаехме добре неговата работа, не бяхме по никакъв начин спокойни за развоя на мача против него. Ние познаваме Анте от много време и следим неговото развиване и работа “, съобщи Петричев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР