Изпълнителният директор на ловешката болница д-р Румяна Нановска посочва, че

...
Изпълнителният директор на ловешката болница д-р Румяна Нановска посочва, че
Коментари Харесай

Болницата в Ловеч е оставена без отопление, от април е без топла вода

Изпълнителният шеф на ловешката болница доктор Румяна Нановска показва, че отговорностите към доставчика на природен газ са съвсем 200 000 лв., и по тази причина от април в лечебното заведение няма и топла вода.
Болницата в Ловеч, която продължава де е в тежко финансово положение с насъбрани остарели отговорности от над 7 милиона лв., е застрашена да остане без отопление за зимата, защото към момента доставчикът на природен газ отхвърля да подпише контракт с лечебното заведение поради просрочени заплащания от предишни години, оповестява БНР.

Д-р Нановска прецизира, че договарянията с доставчика за обезпечаване на отоплението в болничното заведение се водят на равнище Министерство на здравеопазването. „ Все още аз нямам увещание, че по някакъв метод ще има договореност. Нямаме парно, нямаме сега никакво отопление в болничното заведение “, изяснява доктор Нановска.

„ Искат обезпечено заплащане на половината от цената и тогава ще ни пуснат парното. Абсолютно невероятно е да платим. Имаме запори от ЧЕЗ, от ВиК и от всички снабдители “, споделя още изпълнителният шеф.

Лечебното заведение дължи над 170 000 лв. на електроразпределителното сдружение и 30 000 лв. на ВиК. Засега в болничното заведение се обезпечава постоянното погашение на заплатите на личния състав и снабдяването с медикаменти и консумативи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР