Изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков, даде пресконференция за

...
Изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков, даде пресконференция за
Коментари Харесай

Заслужи ли си Хубчев парите от Левски?

Изпълнителният шеф на Левски – Ивайло Ивков, даде конференция за образец. Каза нещата такива, каквито са. Без оправдания, без увъртания, без празни приказки. Не остави на публицистите защо да го питат.

На брифинга стана ясно, че „ сините” ще би трябвало да платят на някогашния си треньор Петър Хубчев към 800 хиляди лв.. В тази сума влизат и всички лихви. Бившият народен селекционер не е направил никакви отстъпки в интерес на клуба. Единствено се е съгласил на разсрочване. „ С чужденците, минали през Левски, знайни и незнайни, не сме имали подобен случай’, сподели Ивков по проблема.

Разбира се, Петър Хубчев е в правото си да желае всичко, което му се поставя по контракт. Тук въпросът обаче е честен. Какво направи треньорът за Левски? Той остави тим, чийто морал беше под нулата. Тимът, воден от Хубчев, не завоюва нито един значим мач през сезона, въпреки че клубът се радваше на милионите на Васил Божков. Отборът нямаше игрови образ, а наставникът беше упрекнат от ръководителя на НКП Степан Хиндлиян, че футболистите играят „ селски футбол”.

Левски отпадна с общ резултат 0:7 от кипърския АЕК Ларнака, а рециталът на Иван Тричковски на „ Герена” докара до нови насмешки от страна на почитателите на останалите тимове по адрес на Левски.

Петър Хубчев притегли в Левски единадесет футболисти – Дени Алар, Янис Каргас, Франко Мазурек, Милан Миятович, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Найджъл Робърта, Насиру Мохамед, Деян Лозев, Симеон Славчев и Стайн Спиерингс. От изброените единствено двамата нидерландци Робърта и Спиерингс бяха продадени по-късно, всички останали - освободени. А за играчи като Мохамед и Лозев бяха платени доста съществени трансферни суми. След едно полувреме, изиграно от новопривлечената ганайска „ перла”, Хубчев разгласи, че Насиру не е в положение да извършва тактическите задания, сложени от треньора. Тук поражда и въпросът за какво този футболист и с чие утвърждение беше притеглен на „ Герена”?! На същият този Мохамед в този момент ще би трябвало да се платят още близо 400 хиляди евро наказателна клауза....

Провалена селекция, оскърбление в Европа, незадоволителното показване за Купата на България и тим, от който продадените футболисти се броят на пръстите на едната ръка. Това остави Петър Хубчев на Левски.

На този декор сега най-успешният български треньор през новото десетилетие Станимир Стоилов досега работи без да е взел и една стотинка като заплащане. Някои ще кажат, че и Мъри съдеше Левски и си търсеше парите. Да, по този начин е. Но Стоилов остави състав, който устояваше клуба в идващите две години след уволнението му.

Стряскащо звучат и думите на Иво Ивков за обстоятелството, че тогавашното управление на Левски не е приело неговата тактика като юрист на клуба за делото против Хубчев. Защо се е получило по този начин отговори би трябвало да даде тогавашният началник Павел Колев.

Накрая обаче най-потърпевш е Левски, а Хубчев не направи и най-малък компромис в името на клуба, който го откри като футболист, бе в основата да стане воин на България и му оказа помощ да направи кариера в чужбина.

Парадоксалното е, че един чужденец като сътрудника Майез Мустафа прояви схващане и опрости голяма сума, която имаше да получава от "сините ". Същото за клуба, който му даде път за огромния футбол не пожела да стори Петър Хубчев в най-тежкия миг в историята на Левски. Той си търси парите, а всеки самичък може да реши дали си ги заслужи....
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР