Изпълнителният директор на женския баскетболен тим на Монтана 2003 Петрана

...
Изпълнителният директор на женския баскетболен тим на Монтана 2003 Петрана
Коментари Харесай

Монтана 2003 изясни причината за неучастието си в турнира за Купата на България

Изпълнителният шеф на женския баскетболен отбор на Монтана 2003 Петрана Петкова съобщи пред Българска телеграфна агенция, че повода тимът да пропусне тазгодишния шампионат за Купата на България е наситеният календар в Адриатическата лига и невъзможността за пълноценна подготовка.

Финалната четворка за Купата на България по баскетбол за дами ще се организира на 11 и 12 март, а домакинът към момента те е разгласен. Датите за шампионата бяха оповестени в последните дни на февруари.

Петкова изясни, че от Монтана 2003 са предложили в писмо до БФБаскетбол малко по-късното осъществяване на Финалната четворка сред 13 и 15 март, с цел да може баскетболистките да се възстановят след трите следващи мача, които имат по стратегия във втория стадий от Адриатическата лига – на 1, 4 и 8 март, и да се приготвят за Купата на страната. След оповестяването на датите – 11 и 12 март, от клуба са уведомили централата, че няма да подадат поръчка за присъединяване и ще пропуснат конкуренцията тази година, защото състезателките им няма да имат опция да се приготвят физически.

В сряда вечер Монтана 2003 позволи проваляне с 59:99 при гостуването си на словенския Цинкарна Целе и през днешния ден се завърна в България.

Изпълнителният шеф на Монтана 2003 изрази вяра за по-добра връзка сред клубовете и федерацията в бъдеще.

Заявки за присъединяване в шампионата за Купата на България за 2023 година при дамите подадоха единствено актуалният притежател на трофея Берое Стара Загора, Рилски състезател, Шампион 2006 и Локомотив София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР