Изпълнителният директор на фирмата-строител на стадион Христо Ботев в Пловдив

...
Изпълнителният директор на фирмата-строител на стадион Христо Ботев в Пловдив
Коментари Харесай

Обещаха Ботев да домакинства на Колежа от февруари

Изпълнителният шеф на фирмата-строител на стадион " Христо Ботев " в Пловдив Илиян Филипов съобщи, че е поел ангажимент пред управлението на Ботев (Пловдив) тимът да стартира да играе мачове на " Колежа " от месец февруари 2023 година.

Той разяснява обстановката към градежа на спортното оборудване след обичайна среща с архитекта на стадиона Георги Савов, кмета на Пловдив Здравко Димитров и представители на последователите на " канарчетата ".
 Ще се играе благотворителен мач за скъпоструваща интервенция на сина на Георги Какалов
Ще се играе благотворителен мач за скъпоструваща интервенция на сина на Георги Какалов

Двубоят е плануван за 19 ноември

Филипов изясни, че има съществено количество дублирани позиции в плановете, входирани от арх. Георги Савов в Община Пловдив, поради което към момента не може да се направи точна количествено-стойностна сметка. Такова е и мнението на някогашния министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който бе изпратен от някогашния министър председател Бойко Борисов да следи строителството на " Колежа " в качеството си на специалист. Нанков обаче не участва на срещата в Община Пловдив през днешния ден.

" Когато видях количествено-стойностната сметка, се хванах за главата. 25 % от позициите в нея се припокриват. Не е правилно направена. Кметът на Пловдив подреди от на следващия ден работна група да оправи всичко по най- бързия метод, с цел да забележим какво се случва. С това е осведомен и Николай Нанков и по тази причина той през днешния ден не участва на срещата. Срокът, в който би трябвало да се оправи количествено-стойностната сметка е една седмица ", съобщи Филипов, представен от Българска телеграфна агенция. 

" Днес имам среща с управлението на Ботев. Те желаят да схванат какво се случва и да създадем по този начин, че в първия домашен мач на тима през февруари Ботев да играе против Локомотив (София) на " Колежа ". През месец януари ще стартира монтирането на седалките. Ботев ще разполага и с най-модерното осветяване, каквото имат и част от стадионите на Световното състезание в Катар. То е на компания " Филипс ". Ще обясня на управлението на Ботев, че съблекалните са подготвени, само че самото съоръжение за тях не е включено в публичната поръчка и клубът самичък би трябвало да си го обезпечи ", добави още Илиян Филипов.

" До седмица би трябвало да дадем отговора на най-задавания от почитателите въпрос - какъв брой ще коства цялостното създаване на стадиона и до какъв стадий ще стигнат обезпечените до този миг 37 милиона лв. ", съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Неговият заместител Пламен Райчев добави, че едвам след представянето на правилните количествени сметки и тяхното остойностяване, общината като възложител ще даде мнение, кое от предложенията на проектанта може да отпадне от строително-монтажните действия за първия стадий от реконструкцията на стадиона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР