Изпълнителният директор на Electronic Arts Андрю Уилсън е разкритикувал остро

...
Изпълнителният директор на Electronic Arts Андрю Уилсън е разкритикувал остро
Коментари Харесай

Уилсън: FIFA е просто четирибуквена дума

Изпълнителният шеф на Electronic Arts Андрю Уилсън е разкритикувал остро Световната федерация по футбол ФИФА за дейностите им, които доведоха до раздялата сред компанията и футболната организация. Освен това, той е изразил пред чиновниците на компанията увереността си, че FIFA ще продължава да се показва, както нормално и без името си. Това излиза наяве от репортаж на Video Game Chronicles, които се базират на източник, участвал на среща сред Уилсън и чиновници на ЕА.

Шефът на Electronic Arts е признал, че компанията е имала ползотворно съдействие с ФИФА в последните 30 години, само че в организацията правела все по-трудно за компанията да прокарва своите нови хрумвания, а FIFA е просто четирибуквена дума.

В края на предходната години се заприказва за разлъка сред EA и ФИФА. Официалната причина, посочена от страна на интернационалната асоциация беше, че те не желаят лиценза за името на играта да се държи единствено от една страна. Неофициално обаче се заприказва, че – FIFA завишили съществено сумата, която желаят от ЕА за прилагане на името на организацията – един милиард $ за четиригодишния контрактуван интервал. По думите на Уилсън по време на посочената среща със чиновниците, той е декларирал, че ФИФА продължава да пречи на ЕА да вкарва промени, за които членовете на общността на играта желаят.

„Играчите ни споделят, че желаят повече търговски и културни марки, които подхождат на техните пазари, да влязат в играта. Брандове, като Nike да вземем за пример. Но тъй като ФИФА имат обязаност с Adidas, ние не може да създадем това. Нашите играчи упорстват за повече режими, разнообразни неща от 11v11 и разнообразни видове геймплей. Трябва да ви кажа, че водихме съществени разногласия с ФИФА нещата, които искахме да създадем, тъй като по техните думи, лицензът ни покрива единствено избрани категории. Играчите ни желаят да навлезем по-широко в цифровата екосистема“, декларирал Уилсън. Той е споделил също по този начин, че преди седмици е имал среща с шефа на Световния футбол Джани Инфантино, на която е обяснил позицията на студиото. И не на последно място, Уилсън е декларирал, че смяната на името на това, което през днешния ден знаем, като FIFA, ще донесе дори повече триумф на ЕА.

„В последна сметка не съм сигурен дали ще се споразумеем. Ироничното в тази ситуация е, че не успеем ли да се договорим, променим името и поемем контрола над тази световна екосистема, която имаме намерение да изградим, евентуално ще генерираме повече доходи, ще имаме повече почитатели и с времето ще увеличим времето, в което потребителите ни прекарват в игра. Това ще се случи тъй като ще може да работим с повече сътрудници, ще създадем повече режими на игра, ще се разраснем надалеч повече и по-силно в цифровата екосистема, която към този момент е построена към футбола и най-много – ще можем да се придвижваме напред в действителност бързо“, заключил Уилсън.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР