Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви, че пропусната

...
Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви, че пропусната
Коментари Харесай

Шефът на Борусия: Пропусната титла боли по-лошо от загубения финал в Шампионската лига

Изпълнителният шеф на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке съобщи, че пропусната купа в Бундеслигата през предишния сезон в конкуренцията на Байерн Мюнхен, е било по-тежко прекарване от загубата на финала в Шампионската лига от същия противник преди 10 години.

Борусия Дортмунд бе на върха в класирането в немското футболно състезание преди последния кръг, само че направи тъждество 2:2 вкъщи против Майнц, а с успеха си над Кьолн с 2:1 отборът на Байерн Мюнхен стигна до трофея с по-добра голова разлика.

" Трябва да призная, че бях надълбоко засегнат. Следващите две седмици бяха по-лоши в сравнение с след финала в Шампионската лига против Байерн през 2013-а ", разяснява Вацке пред списание Sport Bild, визирайки загубата с 1:2 от баварците преди 10 години.

Ханс-Йоахим Вацке сподели още, че " съвсем е полудял ", запитан за финалния кръг в Бундеслигата. Той обаче акцентира, че клубът от Дортмунд може да детронира Байерн, който е в серия от 11 следващи трофеи.

" Когато бленувам за нещо, то е за нова огромна купа за Борусия Дортмунд. Байерн постоянно са във водеща позиция, би трябвало да ги надминем ", добави Вацке.

Според него, от позицията му на ръководител на Германската футболна лига, цялата Бундеслига ще завоюва, в случай че Байерн Мюнхен успее да подпише с британския нападател Хари Кейн.

Новият сезон в шампионата на Германия стартира след седмица, като Борусия Дортмунд ще одобри Кьолн на 19 август, а ден по-рано Байерн ще играе против Вердер Бремен.

Колкото до националния тим на страната и идното домакинство на Евро 2024 Ханс-Йоахим Вацке счита, че Германия има време да се възвърне от неприятната си серия в последните шампионати.

Тимът бе отстранен в първата фаза на последните два Мондиала, в това число в Катар през декември. " Все още имаме шанса да изиграем положително Европейско състезание, само че най-сетне би трябвало да стартираме да се представяме друго. Всички знаят, че времето за опити завърши ", сподели той.

Германският народен състав има планувани две контроли против Япония на 9 септември и против Франция на 12 септември.

" Трябва още веднъж да създадем възприятието в противниците си, че когато играят против Германия, нищо не е несъмнено даже в 83-ата минута ", приключи Вацке.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР