Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов говори на пресконференция заедно

...
Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов говори на пресконференция заедно
Коментари Харесай

Попов: УЕФА може да прати България - Унгария и на Арена Царско село

Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов приказва на конференция дружно с шефове на Столична дирекция на вътрешните работи, на която беше разяснено по какъв начин ще бъде проведена защитата на дуела от евроквалификации сред България и Унгария на 16 ноември. Т

ой показа, че централата ни е изпълнила регулациите на УЕФА и е уведомила, че съществува опция дуелът да не се организира.

" Изключително добре работим с органите за сигурността в София и другите градове. Организацията на една интернационална футболна среща е от огромно значение, тъй като може да изникнат обстановки, които да доведат от съществени последствия.

Ситуациите се разискват и цялата тази информация се предава на УЕФА. В тази връзка съм донесъл регулациите на УЕФА. Там има няколко разпореждания по отношение на промените на стадиона, които се контролират от тези регулации. Администрацията на УЕФА би трябвало да бъде известена неотложно, в случай че съществува опция да не се организира срещата. Ако изникне някакъв проблем, може да се стигне до международен скандал. Не е лесна работа да се приготви такава футболна среща.

УЕФА взема решение за какво не би трябвало да има почитатели и предлага да се играе пред празни трибуни. Ако някой не е останал уверен, аз не мога да разясня повече. Има хора, които считат, че Земята не е кръгла. Има цяла конструкция, която се занимава със сигурността на интернационалните футболни срещи. Тя също събира информация и на база на разбор те взимат решение. Строго предлагат да няма продажба на билети.

Аз не съм избиран, а назначен. Мога да бъда уволнен. Това е по отношение на моята оставка. Ще участвам на мача. Искам националният ни тим да върви напред. Забравя се, че футболната активност е в детайли регламентирана правна активност. Когато има проблем, асоциацията хазаин би трябвало да показа и авариен стадион. Ако УЕФА реши, може да прати мача и на Царско село ", разяснява Попов.
 ТОПСПОРТ ви пита: Ще има ли последици след огромния скандал с провеждането на България - Унгария?
ТОПСПОРТ ви пита: Ще има ли последици след огромния скандал с провеждането на България - Унгария?

Дайте своя избор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР