Изпълнителният директор на БФ по Баскетбол бе специалният представител на

...
Изпълнителният директор на БФ по Баскетбол бе специалният представител на
Коментари Харесай

Филип Виденов участва в Баскетболен конгрес 2022 във Вилнюс

Изпълнителният шеф на БФ по Баскетбол бе специфичният представител на родната централа на годишния Баскетболен конгрес 2022, проведен тази година във Вилнюс, Литва. Организатори на събитието са NBA Basketball School и BasketballCongress. Гостите на конгреса имаха шанса да участват на два от мачовете от най-силните клубни шампионати в Европа – Ритас Вилнюс – Бней Херзлиа от Шампионската лига и Жалгирис – Реал Мадрид от Евролигата.

В събитието специфични лекции изнесоха Хенри Утку за световните трендове в менджмънта на баскетбола; Толга Тек от спортното министерство на Турция, който описа опита на турската федерация за развиване на треньори и мениджъри на национални тимове. Виденов се срещна и с лекциите на Жан Реймон от Франция за имиджовите права на играчите, а също с опита на последния хазаин на ЕвроБаскет2022 – Германия за развиването в организацията на сходно събития.

Вторият ден от конгреса бе отдаден на построяването на системи за проби и развиване на млади играчи, като имаше лектори от Испания, Португалия и Гана.

Домакините от Литва се показаха от треньорите на националния тим за момчета до 16-годишна възраст Томас Пърлис, който показа правилата за организация ефикасна транзиция в нахлуване на тима си, спечелил купата на Стария континент това лято. Андриус Вачекаускас пък показа методите за развиване на самостоятелни умения на подрстващите бабскетболисти.

„ Чудесен конгрес. Интересни лекции на задгранични лектори по тематики за развиването на играта и по какъв начин да стигнем по-напред. Там, където желаеме да бъдем. Създадох положителни контакти с сътрудници от целия свят “, разяснява Виденов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР