Изпълнителният директор на Българския футболен съюз - Борислав Попов, изрази

...
Изпълнителният директор на Българския футболен съюз - Борислав Попов, изрази
Коментари Харесай

БФС: Генерален спонсор беше предвиден още през 2012-а

Изпълнителният шеф на Българския футболен съюз - Борислав Попов, изрази удовлетворение, че Първа професионална лига към този момент има общоприет спонсор в лицето на компанията за спортни залози efbet. Той беше част от брифинга, на който новото съдействие публично беше обявено, наред с ребрандирането на шампионата.

По силата на подписания 2-годишен договор футболния ни хайлайф ще се споделя efbet Лига, а съгласно Попов това ще направи продукта по-разпознаваем.

„ През годините БФС откри едно устойчиво съдействие с „ Футбол Про Медия” (притежателя на телевизионните права за шампионата – б.р.), което вървеше с постоянно приемане на сумите. А също и с нарастване на тези суми, може би към този момент с 300 %. Всички знаете по какъв начин се стигна до учредяването на новия формат, който върви и се показва доста добре. Генералният спонсор бе очакван още през 2012 година, това бе опция, която съществуваше и преди този момент. Хубаво е, че „ Футбол Про Медия” съумява да обезпечи общоприет спонсор, който да направи шампионата по-разпознаваемо”, съобщи представителят на БФС.

„ По силата на европейското законодателство и според новия Закон за физическото образование и спорта телевизионните права се договорят групово. Те са с притежател Български футболен съюз – договарят се централизиране и се разпределят независимо сред клубовете от самите тях. Прави се годишно, защото имаме промени в участниците в Първа лига и промени по сумите за телевизионни и рекламни права, по тази причина се подписват съответни контракти с всеки клуб, в който се записват точните суми и периодите за погашение. Това също е по буквата на Закона за физическото образование за спорта. Преподписват се всяка година точно поради това, че има промени в главните положения.”

„ Централизираното договаряне е европейска процедура и рекомендация. Дълго време федерациите сами договаряха сумите за участията на националните тимове. Сега УЕФА съумя да централизира и да договаря от името на всички в Европа. Това е един сигурен път, който се надявам да докара до триумфи.”

„ Стремеж на БФС е постоянно да има феърплей и равнопоставеност във всички права. Това, че по някаква причина някои клубове се отклоняват, ние взимаме съответните ограничения. Както знаете, Верея към този момент е в Югозападната Трета лига както поради своето държание, по този начин и поради други нарушавания на футболните правила. В новото лого е залегнала фразата за красива и почтена игра. Това е нашият блян. Специалната комисия, която сме основали – Комисията по феърплей – и която 2 години към този момент е натоварена и с спомагателни функционалности, събира, разисква и разяснява всички обстановки, които се отразяват на възприятието, че играта не е феърплей. Провеждаме и образования, само че не във всички случаи то стига до хората. Стремим се към правдивост, да се постъпва заслужено.”

„ Наблюдава се доста понижаване на броя сигнали за уговорени мачове. През предишния сезон бяха 2-3, което спрямо минали години е фрапантно по-ниско”, регистрира Попов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР