Изпълнителният директор на AT&T Рандал Стивънсън Още по темата HBO

...
Изпълнителният директор на AT&T Рандал Стивънсън Още по темата HBO
Коментари Харесай

Американски съдия разреши сливането между AT&T и Time Warner

Изпълнителният шеф на AT&T Рандал Стивънсън

Още по тематиката
HBO се разраства отвън Съединени американски щати и ще излъчва истински тв поредици в Европа

Американската група извършва бизнес модела поради засилващата се конкуренция в сектора от страна на Amazon и Netflix
15 май 2018
Довиждане, уважаеми фенове

Големите западни компании излизат от българските медии главно поради световната смяната на тактиките си
11 май 2018
Comcast с конкурентна оферта от 60 милиарда $ за активите на Fox

Американският телеком се изправя против Disney
9 май 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (1 май)

Агенцията " DDB София " е с ново име; Пазарът на интернет реклама за пръв път надмина 100 млн. лева.; Станя Георгиева е новият маркетинг управител на foodpanda и други
1 май 2018
" БТВ медиа груп " регистрира над два пъти растеж на облагата през първото тримесечие

Финансовият резултат за интервала е съвсем 3 млн. $
26 апр 2018
Netflix приготвя 1 милиарда $ вложения в Европа

Компанията залага на потвърдена тактика със лични продукции
24 апр 2018
Медийните колоси в Съединени американски щати са изправени пред избора: " Изяж или бъди изяден "

Излизането на Мърдок от Fox алармира потребността на промишлеността да се бори с измененията
10 фев 2018 Федерален арбитър от Вашингтон позволи без предварителни условия сливането сред телекомуникационната компания AT&T и медийната група Time Warner на стойност 80 милиарда $, заяви Financial Times. С това решение се отхвърля настояването на американското министерство на правораздаването да се блокира интервенцията.

Проблемите

По време на траялото близо два месеца дело AT&T и Time Warner уверяваха, че сливането им е належащо, с цел да могат да се борят против софтуерни колоси като Netflix и Amazon, които създават игрални филми, сериали и документални филми, както и против компании като Apple, Гугъл и Фейсбук, които също от ден на ден влагат в произвеждане на наличие.

AT&T е най-големият кабелен оператор в Съединени американски щати и вторият максимален мобилен оператор. Time Warner е огромна медийна група, в която влизат платеният канал HBO, киностудията Warner и осведомителната телевизия CNN. Решението беше следено с огромен интерес, тъй като вероятно блокиране на договорката за обединение би представлявало значима смяна в курса в антитръстовата политика на Вашингтон, тъй като в тази ситуация става дума за по този начин нареченото отвесно обединение, когато двете компании не са директни съперници, а такива " бракове ", исторически видяно, са получавали зелена светлина от управляващите.

Съдията Ричард Лион реши, че по време на делото държавното управление на Съединени американски щати не е съумяло да потвърди, че това обединение ще е нездравословно за съперниците на двете компании.

Сделката

Съдията кардинално би могъл да даде утвърждението си с условия като продажба на активи да вземем за пример, само че в последна сметка даде безспорна безусловна зелена светлина на сливането.

Освен това той се постара да разубеди държавното управление да апелира решението му, наблягайки, че вероятно ново забавяне би нанесло съществени вреди и на двете компании, които желаят да се обединят, с цел да се борят по-ефективно с софтуерните колоси от Силициевата котловина. " Правителство претърпя удар и загуби ", сподели той, обявявайки решението си в заседателната зала във Вашингтон, която се пукаше по шевовете от хора.

Минути по-късно юристът на AT&T Даниел Петрочели разяснява, че министерството на правораздаването на Съединени американски щати не е могло да показа " и минимум правдиво доказателство " за евентуална опасност за потребителите.

Той изрази страдание, че това дело е изгубило доста време. Сега обаче " ние сме облекчени, всичко това е зад тила ни ", съобщи той пред публицисти. Дейвид Макати, юридическият консултант на AT&T, уточни, че се надява сливането да бъде приключено до 20 юни, изразявайки удовлетворение от решението.

Акциите на Time Warner се повишиха с 4% до над 100 $ след новините, до момента в който тези на AT&T се намалиха с близо 2%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР