Изпълнителният директор и инициатор на Световния икономически форум в Давос

...
Изпълнителният директор и инициатор на Световния икономически форум в Давос
Коментари Харесай

Клаус Шваб е уверен в китайската икономика

Изпълнителният шеф и основател на Световния стопански конгрес в Давос Клаус Шваб даде изявление за Китайската медийна група по време на форума.

Шваб разяснява инициираните от китайския ръководител Си Дзинпин три световни начинания и съобщи, че през последните години Китай издига няколко световни инициативи, които са свързани със международното развиване, сигурност и взаимното създаване на общественост на споделена орис, които се одобряват необятно. Той счита, че тези начинания показват китайската отговорност като огромна страна и би трябвало да се употребяват в настоящия все по-променящ се свят.

Относно китайската стопанска система водачът на форума уточни, че Брутният вътрешен продукт на страната към този момент заема 20% от международния, само че в случай че се пресметна на глава от популацията цифрата на Китай към момента е по-ниска от тази на доста развити страни, по тази причина китайското развиване има огромен капацитет и пространство за напредък. Понастоящем всички страни по света са ситуирани в сложен интервал на икономическото си развиване по разнообразни аргументи. Шваб счита, че Китай има задоволителна мъдрост да се оправи с тези провокации.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР