Изпълнителната агенция Автомобилна администрация“ започна безсрочна стачка в цялата страна,

...
Изпълнителната агенция Автомобилна администрация“ започна безсрочна стачка в цялата страна,
Коментари Харесай

Безсрочна стачка на Автомобилна администрация затруднява изпитите на кандидат-шофьорите

Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ стартира безсрочна стачка в цялата страна, заради което чиновниците в центровете за административно обслужване ще са в понижен състав.

Обслужването на консуматори ще се прави при понижено работно време. Много от кндидат-шофьорите, които в този момент би трябвало да се явяват на теоретични или на практика изпити, няма да бъдат изпитани поради стачката и ограничавания личен състав.

Служителите от държавната организация, която е към Министерството на превоза, упорстват за 50% нарастване на заплатите и равно заплащане за чиновниците, които заемат една и съща служба.

Те стачкуват, защото в новия държавен бюджет не е планувана актуализация на тяхното заплащане.

От транспортното министерство разясниха протестните дейности, като акцентираха, че все още са разпознати три стадия на деяние за решение на поставените въпроси.

" За 27 чиновници, които все още са с най-ниски заплати, са стартирани процедури, посредством които ще им бъде поправено месечното заплащане. По отношение на настояванията за равнене на заплатите на чиновниците, които заемат идентични длъжности, анализите демонстрират че същите могат да бъдат изпълнени в къси периоди за към 80 държавни чиновници. За други 133 чиновници, които са назначени по трудово правно отношение също е открит вид за нарастване при съблюдаване наредбите на трудовото законодателство ", се споделя в позиция на ведомството.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР