Изпълнителна агенция Проучванe и поддържане на река Дунав (ИАППД) подновява

...
Изпълнителна агенция Проучванe и поддържане на река Дунав (ИАППД) подновява
Коментари Харесай

Започва драгиране в критичните участъци на р. Дунав

Изпълнителна организация " Проучванe и поддържане на река Дунав " (ИАППД) възобновява драгажната си активност в края на този месец . Специалистите ще работят в един от сериозните сектори - този в региона на остров Бръшлен, където по първични планове се чака издрагираният материал да бъде към 70-80 000 м3. Точното количество ще бъде изчислено след в детайли хидрографско премерване, което ще бъде осъществено от експерти от ИАППД. Успоредно с това ще бъде направено в детайли премерване в региона на остров Вардим, където по-късно също ще бъде осъществен драгаж.

До края на тази година ИА " Проучване и поддържане на река Дунав " ще разполага със лична мултифункционална драгажна техника , с която ще извършва уговорката си за поддръжка на фарватера в българския сектор на реката. Част от техниката към този момент е доставена, а друга - е в развой на направа. Новите драгажни уреди се доставят в границите на план, финансиран от Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 на стойност почти 20 млн. лв..

Дейностите по драгиране се извършват според контракт сред Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, ИА " Проучване и поддържане на река Дунав " и " Космос Шипинг ". Стойността му е 6 730 640 лв. без Данък добавена стойност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР