Изпълнителна агенция по горите сигнализира МВР и Прокуратурата за констатирани

...
Изпълнителна агенция по горите сигнализира МВР и Прокуратурата за констатирани
Коментари Харесай

Агенция по горите разкри незаконна сеч в Хисаря, сигнализира МВР и прокуратура

Изпълнителна организация по горите алармира Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата за установени след нейна инспекция нарушавания при транспортиране на дървесина. Тя е била добита от общинска горска територия, благосъстоятелност на община Хисаря демонстрираха.

Във връзка с подадения на 21 февруари сигнал за нарушавания при транспортиране на дървесина, още същия ден е осъществена инспекция от екип на Регионалната дирекция по горите – Пловдив. В хода на инспекцията е потърсено подпомагане от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи и дървопреработвателното дружество, адресат на дървесината.

Оказало се, че има разминаване на натоварените количества дървесина, благосъстоятелност на община Хисаря, от вписаните в транспортния билет. Установени са данни за сходни дейности и през интервала от 07.02.2022 година до 21.02.2022 година По случая ще бъдат сигнализирани способената Районна прокуратура и Министерство на вътрешните работи.

В хода на инспекциите са открити и други нарушавания на настоящото горско законодателство, за които ще бъдат формирани актове на чиновници на общинската горска конструкция, като работата по случая продължава.

За интервала от 14 до 20 февруари 2022 година чиновници от Изпълнителна организация по горите и районните дирекции по горите са осъществени близо 5000 инспекции. Проверени са обекти за прилагане, депозиране, преправка и търговия с дървесина, транспортни средства, транспортиращи дървесина, ловци, рибари и физически лица. За открити нарушавания са формирани 131 акта по Закона за горите. Задържани са 203,1 плътни кубически метра дървесина.

Министерство на земеделието продължава политиката си на засилен надзор и дейности в посока нулева приемливост по отношение на нарушаванията в горите.

Изпълнителна организация по горите продължава да работи за рационализиране на системите за бистрота в горите. Към момента настоящите обществени модули непрестанно и поетапно се модернизират като последната разработка, обвързвана с въвеждането на фоторегистър към този момент дава своя принос за ограничение опциите за злоупотреби в горите.

Припомняме, че и все още всеки български жител може да ревизира на уеб страницата на ИАГ законността на транспортираната дървесина във всяко едно моторно транспортно средство на следния линк:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР