Изпълнителна агенция Одит на средствата от ЕС към Министерството на

...
Изпълнителна агенция Одит на средствата от ЕС към Министерството на
Коментари Харесай

МинФин опроверга с числа неистини на ПП, заради които може да ни спрат еврофондовете

Изпълнителна организация Одит на средствата от Европейски Съюз към Министерството на финансите пусна позиция " във връзка политически изказвания в предизборната акция ".

Става дума за изказване на Продължаваме промяната от понеделник. В него се твърди, че при тях е пристигнал сигнал за нарушавания с одита на планове за милиони евросредства и че той е подаден до Европрокуратурата.

ОТНОСНО ТВЪРДЕНИЯТА:
" програмен продукт, който са купили за 770 хиляди лева, който е трябвало да пази следи по какъв начин тъкмо се избира кои планове ще се одитират "

През 2011 година въз основа на извършена открита процедура за социална поръчка с предмет " Доставка и внедряване на програмен продукт за ръководство на одиторската активност " ИА ОСЕС е закупила софтуера Pentana – PAWS на стойност 303 900 лв.. Pentana – PAWS не е програмен продукт за избор на извадки и няма функционалности за избор на извадки или избор на инцидентни цифри. Посоченият програмен продукт е за ръководство на одитната активност и съдържа одитни досиета, само че няма функционалност за извадки.

Предвид горното и по отношение на изложеното за извадките, не дава отговор на истината изказванието за " програмен продукт, който са купили за 770 хиляди лева, който е трябвало да пази следи по какъв начин тъкмо се избира кои планове ще се одитират ".
" изтрити файлове от компютри "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР