Изпълнителна агенция Медицински надзор констатира нарушения в две лечебни заведения

...
Изпълнителна агенция Медицински надзор констатира нарушения в две лечебни заведения
Коментари Харесай

Нарушения в две лечебни заведения по случая Даная

Изпълнителна организация „ Медицински контрол " установи нарушавания в две лечебни заведения по случая със гибелта на 15-годишната Даная, съобщи БГНЕС.

Нарушение в две лечебни заведения са установени от изпълнителна организация „ Медицински контрол “ във връзка със гибелта на 15-годишната Даная.

„ Проверяващият екип е установил нарушаване в две от лечебните заведения при предписването и отпущането на лекарствен артикул. Не са спазени написаните правила в Наредба № 4 от 4 март 2009 година за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, контролът, по която се реализира от други органи, предвид на което сме ги сезирали за взимане на отношение по подготвеност “, декларират от организацията.

За резултатите от инспекцията са осведомени министърът на опазването на здравето и полицията.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов се срещна с Ани Стоянова, Кремена Кунева и представители на протестиращите пред Министерството на здравеопазването във връзка със случая „ Даная “.

Пред управлението на ведомството те настояха за премахване на шефа на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ доктор Валентин Димитров. От своя страна проф. Гетов уточни, че като принципал на лечебното заведение, министърът на опазването на здравето е подхванал всички нужни законови стъпки за освобождение на сегашния шеф на „ Пирогов “.

По време на срещата Ани Стоянова беше осведомена за всички дейности, подхванати от страна на министерството по случая с щерка ѝ Даная. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР