Изпълнителите от популярната южнокорейска кей-поп група BTS осъдиха расизма срещу

...
Изпълнителите от популярната южнокорейска кей-поп група BTS осъдиха расизма срещу
Коментари Харесай

BTS осъдиха расизма срещу азиатци

Изпълнителите от известната южнокорейска кей-поп група BTS осъдиха расизма против азиатци, американци от азиатски генезис и поданици на тихоокеанските острови в изказване, в което се показва, че и самите те са се сблъсквали с него, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние се противопоставяме на расовата дискриминация ", гласи обява на групата в Туитър на британски и корейски. Членовете на известната групировка декларират, че самите те са имали " мъчителни срещи " с прояви на расизъм, измежду които " обиди " и " насмешки за метода, по който наподобяват ".

BTS разгласяват своето изказване след неотдавнашните набези против хора от азиатски генезис в Съединени американски щати, броят на които се е нараснал по време коронавирусната пандемия.

" Не можем да изразим с думи болката от това да станем обект на ненавист и принуждение ", се споделя още в изказването на групата.

Изпълнителите допълват, че претърпяното ги е предиздвикало се усещат безсилни и е " подкопало " самочувствието им.

През февруари немска радиостанция провокира яд, когато неин водещ съпостави групата с ковид.

BTS означават също, че дискриминирането, с която са се сблъсквали, е " незначителна " в съпоставяне със " събитията, случили се през последните няколко седмици ", и подтикнали ги да изразят гласно позицията си като азиатци.

" Това, което се случва сега, не може да бъде разграничено от нашата еднаквост като азиатци ", споделят момчетата.

Група BTS е една от първите южнокорейски обединения, които намерено осъждат расизма против азиатците. Известно е, че кей-поп групите внимават да поддържат персонажите, основани от техните лейбъли, постоянно " запушвайки устите " на изпълнителите по чувствителни тематики като раса и психологично здраве.

BTS и преди са засвидетелствали позицията си против расовата дискриминация и насилието. Миналата година момчетата подариха 1 милион $ в поддръжка на придвижването " Животът на чернокожите има значение " - сума, която в рамките дневно събраха и почитателите им, известни като Армията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР