Изпълнител на програма за селективна превенция на употребата на наркотични

...
Изпълнител на програма за селективна превенция на употребата на наркотични
Коментари Харесай

Борят употребата на наркотици сред ромски деца във Варна с програма за 60 хил. лева

Изпълнител на стратегия за селективна предварителна защита на използването на наркотични субстанции измежду децата от ромска общественост търси Община Варна. Това излиза наяве от оповестена социална поръчка. Средствата планувани за дейностите, които ще се осъществят в границите на 12 месеца са 60 хиляди лв. без Данък добавена стойност, научи Moreto.net.

Ангажиралия се с работата ще би трябвало да осъществя действия, ориентирани към понижаване на риска от нездравословна приложимост и развиване на синдром на взаимозависимост към наркотични субстанции измежду деца от ромска общественост. Може да се работи по повишение инфромираността за вредите от използването на наркотични субстанции, създаване на самостоятелни и групови умения за водене на здравословен метод на живот, възстановяване на обществения климат и връзка в общността, понижаване на споровете в групата и други.

Изпълнителят би трябвало да прави самостоятелна и групова превантивна работа с деца. Трябва да бъдат обхванати най-малко 20 подрастващи месечно, а работата с тях да не е по – малко от 80 часа. Изисква се да се работи превантивно и с фамилии от рисковите групи. Целта е да се обгръщат най-малко 20 родители месечно, с които да е се работи най – малко 40 часа.

Дейността на екипа, зает с активността, ще се разказва ежемесечно в доклади. След приемането им ще се прави заплащане.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР